Vallei Accountants/Dames 1 laat dure punten liggen

04-12-2016, 18:10 | Lezersnieuws | Folkert van der Molen

Afgelopen zaterdag heeft het team Vallei Accountants/Dames 1 in Ede de uitwedstrijd tegen TweeVV DS1 gespeeld. Een belangrijke wedstrijd tegen een team dat 1 plaats onder de Woudenbergse dames stond.

Door ziekte van de libero en afwezigheid van andere speelsters moesten de Dames hun gebruikelijke opstelling omgooien. Jorin kwam in actie als vervangend libero, Mandy als spelverdeelster, Manouk en Amber als buitenaanvalsters, Laura en Suzanne op midden en Martine op de diagonaal. De eerste begon Woudenberg netjes, de benodigde punten werden gemaakt maar TweeVV gaf duidelijk niet op. De ploeg uit Ede kwam steeds dichterbij en wist aan het eind van de set toch over Woudenberg heen te komen en de set te pakken met 25-21.

In de tweede set leek Woudenberg van slag. Er was geen antwoord van de dames op de sterke service van TweeVV en er werd al gauw een achterstand opgelopen. Ook verschillende wissels bij Vallei Accountants/Dames 1 hadden geen effect. Veel slordigheden aan de Woudenbergse kant zorgde er voor dat deze set hard verloren werd met 25-10.

Het moment van de waarheid moest komen in de derde set. Tessa werd ingezet op de diagonaal om verandering in het spel te brengen. De dames van Vallei Accountants lieten zien dat zij de wedstrijd nog niet opgegeven hadden. Met hard werken werd uiteindelijk de set gewonnen, 21-25.

Nu was het de kunst om het spel van de derde set vast proberen te houden. Echter werd al snel duidelijk dat de servicedruk van TweeVV terug was en dat Woudenberg geen grip had op de spelverdeelster van de ploeg uit Ede. Het blok werd weggespeeld en de ballen konden niet meer lekker verwerkt worden. Met deze setwinst, 25-15, besliste TweeVV de wedstrijd in een 3-1 verlies voor Woudenberg.

De dip van deze wedstrijd zal Woudenberg snel moeten vergeten. Vallei Accountants/Dames 1 wist met het enkele punt uit deze wedstrijd de vierde plek te behouden maar ziet de top 3 verder weglopen en TweeVV dichterbij komen. Met een volledig team hopen zij zaterdag 10 december op veel steun van het publiek bij de thuiswedstrijd tegen Scylla DS3 in de Camp om 18:15.