• Gezellige High Tea

    Vallei Wonen
  • Aftrap door Marcel Meulen, directeur-bestuurder

    Vallei Wonen

Vallei Wonen bedankt vrijwilligers en trouwe huurders

12-10-2017, 15:31 | Lezersnieuws | Astrid Dijkstra, communicatieadviseur Vallei Wonen

Het was een feestelijke, gezellige middag in Theeschenkerij Eldorado aan de Griftdijk. Woningcorporatie Vallei Wonen ontving daar een aantal huurders die dit jaar maar liefst 50 jaar huren. Daarnaast waren ook de vrijwilligers uitgenodigd. Want waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Denk aan bewoners die op de leefbaarheid van een woongebouw en omgeving letten. Maar ook de bewonersplatforms en de bestuursleden van de Huurders Belangen Vereniging Woudenberg. Verder waren ook actieve deelnemers van het digitale klantenpanel aanwezig, huurders die een flink aantal keer de vragenlijst hebben ingevuld. Vallei Wonen spreekt op deze wijze waardering uit naar trouwe huurders, en naar huurders die zich voor anderen inzetten en meedenken met de corporatie.

Even terug in de tijd

De genodigden maakten gretig gebruik van de uitstekend verzorgde High Tea. Marcel Meulen, directeur-bestuurder van Vallei Wonen, trapte af met een kort welkomstwoord. Hij ging daarin terug naar de oprichting van de corporatie (toen nog De Vooruitgang) in 1947. Hij vertelde van de eerste Woningwetwoningen in Woudenberg en het eerste hoogtepunt van 250 woningen in 1967 (50 jaar geleden dus). Vervolgens groeide het aantal woningen gestaag door naar de inmiddels bijna 1100 woningen van nu.

Nader kennismaken

Vallei Wonen was met vier medewerkers vertegenwoordigd. Zij schoven bij de verschillende tafeltjes aan om een praatje te maken. Na twee uur babbelen en smikkelen, kwam de middag tot een eind. Bij het afscheid werden de huurders nog verrast met een cadeautas. Ook de genodigden die deze middag waren verhinderd, hebben inmiddels de cadeautas thuis ontvangen.

Dag van het Huren

Zaterdag 7 oktober vond de derde landelijke Dag van het Huren plaats. De ontmoeting met huurders en geïnteresseerden staat op die dag - of net ervoor of erna - centraal. Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders - één op drie huishoudens - wonen in een corporatiewoning! Met de Dag van het Huren laten woningcorporaties hun maatschappelijke betrokkenheid en bijdrage aan de samenleving zien. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en Aedes, vereniging van woningcorporaties.