• Na afloop van de succesvolle proef op de regiokampioenschappen bedankte het viertal van de Valleiruiters sponsors Robin Hueting en Meeuwis Vaarkamp.

    Anne-Maartje den Uijl

Valleiruiters naar het NK

22-08-2017, 16:11 | Lezersnieuws | De Valleiruiters

Het viertal van De Valleiruiters uit Woudenberg behaalde onlangs met hun dressuurproef op de regioselectie van de provincie Utrecht een score van 64,75%. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap afdelingsdressuur, welke begin september wordt verreden op de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo.

Tijdens een viertal proef moeten alle oefeningen en figuren synchroon worden uitgevoerd. Het is een soort 'schoonzwemmen' met paarden. Dat vraagt om opperste concentratie van de amazones en een goede africhting van de paarden. Want iedereen moet in hetzelfde tempo identieke, vloeiende lijnen rijden. Om dat vlekkeloos te laten verlopen, oefent het viertal bijna wekelijks bij de rijvereniging. Er is ook altijd een vijfde ruiter bij, want bij een blessure van één van de paarden, kan het team dan toch starten.

Met de 'royal blue' dressuurjassen is het damesteam op het wedstrijdterrein een opvallende verschijning. Het viertal is verguld met de bijpassende dekens, die door Robin Hueting van De Kruijff Accountants uit Woudenberg gesponsord zijn. Zo blijven de paarden altijd schoon en warm. En met de trainingsjasjes, die Meeuwis Vaarkamp van Auto Service Centrum Scherpenzeel bv ter beschikking stelde, blijven de dames van het 4-tal zelf ook altijd droog. Want weer of geen weer; er wordt gewoon getraind!

Zaterdag 2 september a.s. mag het team aan de start verschijnen op de Hippiade: het Nederlands kampioenschap voor paarden. Op het KNHS-centrum in Ermelo strijden dan de regiokampioenen uit alle provincies tegen elkaar. In de provincie Utrecht zijn helaas maar een klein aantal meertallen actief, waardoor het viertal weinig mogelijkheden heeft om wedstrijdervaring op te doen. Vooral in de Noordelijke provincies wordt fanatiek afdelingsdressuur gereden, dus de Valleiruiters kunnen pittige concurrentie verwachten. Het 4-tal heeft enorme zin in het kampioenschap: "Het is prachtig om op het NK te mogen starten!"