• opening overvliegdag

  mv
 • broodjes en soep

  mv
 • concentratie!

  mv
 • welkom!

  mv

Vikingen bij Scouting

01-10-2018, 21:27 | Lezersnieuws | marielle

Aan het begin van het nieuwe verenigingsjaar van Scouting, in september, staat traditioneel het overvliegen op de agenda. Dit betekent dat de oudste leden van een speltak ‘overvliegen’ naar de volgende speltak.

Afgelopen zaterdag was het weer zover: Scouting Scherpenzeel e.o. vloog over. Voor de jeugdleden was het vroeg dag. Zij werden om 9.00 uur verwacht bij de tijdelijke locatie van Scouting aan de Nieuwstraat. Daar werden zij ontvangen door echte Vikingen. Op verzoek van Vikingkoning Olav gingen de kinderen op pad om de zoekgeraakte hamer van Odin te vinden. Tijdens een vossenjacht door het dorp verzamelden de Scouts losse delen van de hamer. Aan het einde van de ochtend kon de hamer gelukkig weer aan Odin worden teruggegeven.

Na de gezamenlijke maaltijd van broodjes en soep was het tijd om afscheid te nemen van de overvliegers en werd onder aanmoediging van (groot)ouders, verzorgers, familie en medescouts begonnen met de overvliegbaan. Via een eronder-erover-hindernis, een wankele schommelbalk, een modderbadje, een glijbaan en een muurtje werd de slagboom bereikt. Daar aangekomen stonden de Scouts van de nieuwe speltak met open armen klaar om hun nieuwe leden te ontvangen.

Scouting Scherpenzeel kijkt terug op een hele gezellige en zonnige overvliegdag en is klaar voor een nieuw avontuurlijk verenigingsjaar!

Ieder seizoen organiseert een groot team van geweldige vrijwilligers wekelijks activiteiten voor Scouts van alle leeftijden. Lijkt het jou leuk om hier ook aan bij te dragen en kinderen een onvergetelijke Scoutingtijd te bezorgen? Kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een mailtje aan secretaris@scoutingscherpenzeel.nl