• Winnaar 2017 VOA

    Alex van Ginkel

VOA wint 19de editie DuTech Zaalvoetbaltoernooi

08-01-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Alex Van Ginkel

Zaalvoetbalteam H.W. van Duinkerken/Duurzaam TS ('DuTech' ) organiseerde zaterdagavond alweer de 19e editie van hun eigen zaalvoetbaltoernooi in De Breehoek. Dit bekende jaarlijkse terugkerende toernooi, is het startsein voor de vele zaalvoetballers van het nieuwe jaar 2017.

De 8 teams verschenen aan de aftrap van dit prestigieuze toernooi, waarvan de wedstrijden in goede banen geleid werden door de bekende scheidsrechters de heren Van de Broek en Rotte, die zorgden voor een smetteloos verloop van dit toernooi.

Na de poulewedstrijden bleek in poule A Pater Zonwering de sterkste gevolgd door VanMourik/Van de Glind. Organisator en titelverdediger DuTech kwam, ondanks hun nieuwkomers, zeer verrassend de poulefase niet door en werd zelfs laatste. In Poule B waren VOA Scherpenzeel en Rest. De Dennen de beste. Heel opvallend was dat de teams heel gelijkwaardig waren aan elkaar, met minimaal verschil in de uitslagen. Wel speelden alle teams vol op de aanval waardoor vele prachtige doelpunten volgden.

In de eerste kruisfinale was VOA de meerdere van VanMourik/Van de Glind door met 2-0 te winnen door 2x goals van Erik van Eem. In de andere kruisfinale moest Rest. De Dennen opboksen tegen Pater Zonwering, dat na het laatste fluitsignaal in 1-1 eindigde. Dus moest de beslissing volgen via de overbekende shoot-outs ('penaltys vanaf middellijn' ). Ondanks de 'beste lijnkeeper van het toernooi' Joost Dekker moest Rest. De Dennen zijn meerdere erkennen in Pater Zonwering door een late misser van Jacco Thomassen.

Hiermee volgde een finale tussen het technische VOA en het krachtige Pater Zonwering. In een enerverende finale werd de 1-0 gescoord door een fantastische slalom van Erik van Eem, achteraf ook topscoorder met liefst 7 treffers. Wie dacht Pater Zonwering zich gewonnen gaf, kwam bedrogen uit. In slotfase werd het door 'talent van het toernooi' gekozen Rudi van de Burg zelfs onverwacht 1-1, dat ook eindstand betekende. Dus ook hier de beslissing via de overbekende shoot-outs. Door treffers van Erik van Eem en Michel van Ginkel (VOA) en missers van Martijn van Kampen en Wilbert Folmer (Pater) werd meervoudig winnaar VOA opnieuw de sterkste.

Hiermee won VOA de DuTech-wisselbeker van deze prima verlopen 19e-editie en kijken we alvast vooruit naar volgende jubileum-editie !

Eindstand-2017

1.VOA Scherpenzeel

2.Pater Zonwering

3.Van Mourik/vd Glind

4.De Dennen

5.Duurzaam TS

6.Diepenveen Installatie

7.Advieskntr Van Doorn

8.HW van Duinkerken/Duurzaam TS