• vrijwilligers VLTD bezoeken fort aan de Buurtsteeg

    Rob van de Bor
  • bezoekerscentrum Grebbelinie

    Rob van de Bor

Vrijwilligers VLTD brengen bezoek aan bezoekerscentrum Grebbelinie

14-11-2017, 21:01 | Lezersnieuws | Ria van de Bor

Van luchtkasteel tot dassenburcht Landgoed Scherpenzeel en kasteel Renswoude

Vrijwilligers brengen bezoek aan het nieuwe bezoekerscentrum bij het fort aan de Buurtsteeg.

Dit schooljaar zijn er door vrijwilligers in Scherpenzeel voor leerlingen van de basisscholen 35 buitenlessen verzorgd en in Renswoude 10.

In Renswoude zijn ook nog vrijwilligers actief die lessen in de klas verzorgen over de geschiedenis. In Scherpenzeel hebben alle leerlingen van groep 7 een bezoek gebracht aan het Koetshuis.

Vandaag waren de vrijwilligers zelf aan bod. Zowel Scherpenzeel, als Renswoude hebben te maken met de Grebbelinie. Bij verschillende lessen wordt hier ook over verteld.

Een bezoek aan het nieuwe bezoekerscentrum ligt voor de hand. We worden hartelijk ontvangen door Bert Rietberg. Die geeft een inleiding en vertelt over de soldaten die het fort "bewaken". Binnen is een mooie korte film die de geschiedenis van de Grebbelinie laat zien. De interactieve tafel met beeld en geluid geeft duidelijke informatie. Op natuur gebied kan er nog wel wat worden uitgebreid. Het tweede deel van de morgen is besteed aan brainstormen. Wat zou je hier allemaal nog meer kunnen doen? Er zijn veel plannen bedacht nu maar zien wat er nog gerealiseerd gaat worden. Op deze wijze is het leuk en nuttig om samen te werken. Bent u na het lezen van dit stukje enthousiast? Wij kunnen nog vrijwilligers gebruiken.