NPV thuishulp, zorg voor de ander

27-03-2020, 09:47 | Lezersnieuws | Wim Jochemsen

Net als al de andere zorgorganisaties wordt ook de NPV thuishulp van de afdeling Scherpenzeel belemmerd door het coronavirus in hun hulp aan hulpvragers. De vrijwilligers van de thuishulp die normaal veel mensen bezoeken voor een praatje, een kopje thee of koffie of om boodschappen te doen, zijn gestopt op advies van het RIVM. In plaats van bezoekjes wordt er nu waar dat mogelijk is gebeld naar hulpvragers om toch contact te houden met elkaar en te horen hoe het gaat.                    De NPV afd. Scherpenzeel  zoekt  coördinator in Scherpenzeel en omgeving is de NPV actief in het geven van thuishulp door vrijwilligers. Hoewel dit werk vaak op de achtergrond wordt gedaan heeft het grote waarde. De 40  vrijwilligers van de thuishulp kunnen per jaar vele mensen helpen door een bezoekje te brengen, de mantelzorger even te ontlasten of op andere manier praktische hulp te leveren. Dit werk maakt echt een verschil! NPV-thuishulp geeft concreet handen en voeten aan de Bijbelse oproep tot zorgzaamheid en solidariteit door het bieden van praktische hulp aan huis. Het werk van deze vrijwilligers wordt tot nog toe gecoördineerd door één vrijwilligerscoördinator, maar we zijn nu op zoek naar één of twee extra coördinatoren. Daarom doen wij een beroep op u die dit leest!

De coördinator is een vrijwilliger die als centraal meldpunt dient voor hulpvragen en vrijwilligers. De coördinator valt onder verantwoordelijkheid van het plaatselijke bestuur en wordt ondersteund, opgeleid en begeleid door het landelijk bureau van de NPV. Er worden geen specifieke diploma’s gevraagd, wel is het nodig dat u met een computer overweg kunt, omdat voor het coördineren gebruik gemaakt wordt van een programma. De bedoeling is dat u de werkzaamheden samen met een andere coördinator gaat uitvoeren. 

Wilt u zich via de NPV Scherpenzeel inzetten voor anderen? Neem dan contact op met de voorzitter van de afdeling NPV Scherpenzeel!

Dit kan via de e-mail scherpenzeel@afdeling-npvzorg.nl  of via telefoonnummer  06-16320229 of 06-29049662