Lokaal lezersnieuws

EHBO CURSUS RENSWOUDE SCHERPENZEEL september 2019

September 2019 gaan wij weer van start met de basiscursus EHBO, er is nog ruimte voor enkele cursisten. In deze cursus leer je wat je moet doen en wat misschien nog wel belangrijker is, wat je moet laten bij het hulpverlenen.

SchatRijk door de VakantieBijbelWeek

Maandagmorgen 22 juli reed de tram weer door het dorp om kinderen op te halen bij de basisscholen in Scherpenzeel en af te zetten bij de VBW in de Breehoek.

Auteur Els Florijn geeft lezing in Scherpenzeel

Op dinsdag 24 september om 20.00 uur komt de schrijfster  Els Florijn naar Scherpenzeel voor een lezing over haar auteurschap en haar werk.

Mooie fietstocht georganiseerd door Senioren Belangen

Onder ideale weersomstandigheden, hebben 65 deelnemers op 19 juli 2019 een fietsroute gereden, uitgeschreven en georganiseerd door Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude. De groep fietsers was samengesteld uit 50 leden en 15 niet leden.

Douaneregels buiten de EU: veel gestelde vragen op een rij

Schelpen uit Caraïbisch Nederland, exotisch fruit uit Thailand of waterpijptabak uit Turkije. Enkele voorbeelden van herkenbare aankopen die Nederlandse vakantiegangers mee naar huis willen nemen van bestemmingen buiten de EU.

Prijswinnaars tekenwedstrijd VLTD 15 jaar op het landgoed

Al 15 jaren worden er op landgoed Scherpenzeel buitenlessen gegeven. Om dit te vieren is er een tekenwedstrijd gehouden. Alle scholen hebben hier aan meegedaan. De winnende tekeningen zijn gedurende 4 weken geëxposeerd geweest in de bibliotheek.

Lees in de zomervakantie!

De Bibliotheek Scherpenzeel gaat niet op vakantie. De hele zomer kan er gebruik gemaakt worden van de Bibliotheek Scherpenzeel op de normale openingstijden. Lekker digitaal lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb-app neem je ruim 50 e-books overal met je mee.

Zwemloop in Scherpenzeel

Zwemloop Zwembad t Willaer

 

Bibliotheek-abonnement is gratis voor kinderen tot 18 jaar

‘Lezen is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar voor iedereen van onschatbare waarde’ volgens Alfred Haaksma van de Bibliotheek  Scherpenzeel.

Provinciale SGP: ‘Geen verdere verslechtering OV in Renswoude’

De SGP in de provincie Utrecht heeft woensdag een motie ingediend om de rechtstreekse busverbinding tussen Renswoude en Veenendaal/Rhenen te behouden. De motie vond steun, maar niet genoeg voor een meerderheid.

Pagina's