Lokaal lezersnieuws

Expo ap-arts in Breehoek

De afgelopen maanden hebben al veel bezoekers van kulturhus "de Breehoek" genoten van de olieverf portretten van de Lelystadse amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten. De komende week ( tot vrijdag 31 mei ) kun je de schilderijen nog gaan bekijken in de grote hal van het kulturhus.

Pinksterconcert Jubilate Deo in Driebergen

Op 8 juni geeft het Grootkoor Jubilate Deo uit Woudenberg o.l.v. Marco den Toom een Pinksterconcert in de oude kerk van Driebergen-Rijsenburg (Hoofdstraat 117a). Dit concert wordt gehouden ten bate van de Stichting 3xM.

Informatiebijeenkomst omwonenden bedrijventerrein ’t Zwarte Land ll

Afgelopen week heeft de eerste informatiebijeenkomst over de uitbreiding bedrijventerrein ’t Zwarte Land ll voor omwonenden plaatsgevonden. Tijdens deze avond, met een relatief grote opkomst, zijn de belangen van zowel de omwonenden als de initiatiefgroep gedeeld.

Scherpenzeels kindertoneel groot succes

Afgelopen zaterdag speelde het Scherpenzeels kindertoneel "Markt in Scherpenzeel" in De Breehoek, een musical geschreven door Teus Valkenburg. Britt K, Sven, Esmee, Elise, Myka, Gaby, Britt, Jessa, Rik, Ruby, Nikki, Chloë, Rens en Britt speelden hun rollen uitstekend en zonder haperingen.

E&P verbindt zich weer aan Avondvierdaagse Scherpenzeel

E&P Uitzendbureau uit Scherpenzeel sponsort de komende vijf jaar weer de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Afgelopen week tekende eigenaar Marien van Ede de nieuwe sponsorovereenkomst. Van voorzitter Ad Verbeek van de Avondvierdaagse kreeg hij een presentje als dank voor de sponsoring.

Veel belangstelling voor open dag.

De restauratie van de kerkvloer van de Grote Kerk laat de Scherpenzeelse bevolking niet ongemoeid. Veel inwoners maakten van de gelegenheid gebruik zich op de hoogte te stellen van de stand van zaken.

Scherpenzeelse Kinderjury kiest beste boek

“Meiden willen winnen” van Vivian den Hollander  is volgens de Scherpenzeelse kinderjury 2019  het beste boek. Ruim 20 kinderen hebben de afgelopen maanden een groot aantal boeken gelezen en beoordeeld. Afgelopen donderdag, 16 mei,  is de uitslag in bekend gemaakt in de Bibliotheek Scherpenzeel.

Teamleden J.H. Donnerschool ontsnappen samen uit escaperoom

De Glind – Hilversum - Scherpenzeel. De J.H. Donnerschool, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs met locaties in De Glind en in Hilversum, biedt onderscheidend en kwalitatief goed onderwijs. De school heeft continue aandacht voor kwaliteitszorg én veiligheid.

Genieten van landschap en kastelen

Geldersch Landschap & Kasteelen geeft eenmalig een speciaal tijdschrift uit omdat zij 90 jaar bestaat.  Iedereen die houdt van wandelen en fietsen door het mooie Gelderse landschap of de geschiedenis wil beleven in een imposant Gelders kasteel, kan het nu gratis aanvragen.

Familie-uitbreiding bij de vale gieren in DierenPark Amersfoort

In doorloopvolière Snavelrijk in DierenPark Amersfoort zijn twee vale gieren uit hun eieren gekropen. “Wij hebben vrolijk vogelnieuws, want sinds kort zijn de pasgeboren gierenkuikens goed zichtbaar voor bezoekers”, vertelt vogelverzorger Marc Belt.

Pagina's