• Zoute Inval

    de Bibliotheek Z-O-U-T

Lezing over Eerste Wereldoorlog in bieb Renswoude

RENSWOUDE In de bibliotheek van Renswoude verzorgt Hans van den Berg dinsdagavond 12 februari een lezing over de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf 20.00 uur kunnen  belangstellenden tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T alles te weten komen over deze volgens historici meest ingrijpende gebeurtenis - of oercatastrofe- van de 20ste eeuw.

Van den Berg probeert in kort bestek een antwoord te geven op de vragen over de aanleiding, het verloop en de betekenis van de Eerste Wereldoorlog. Grote politieke spanningen bepalen de sfeer aan het begin van de vorige eeuw in Europa en andere delen van de wereld. Na de moord op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand in Sarajevo komt het kruitvat tot ontploffing en vierenhalf jaar later kijkt men tussen de puinhopen verbijsterd terug op de volkomen zinloze vernietiging van miljoenen mensenlevens en materieel. Door de Industriële Revolutie beschikten de deelnemende mogendheden over modern wapentuig, terwijl de officieren vaak nog dachten in strategieën van manoeuvres van voetvolk en charges te paard. Deze lezing maakt deel uit van de Zoute Inval.

Adres: Van Reedeweg 77.