• Dikkie van den Brandhof met de boekjes, in het middag Metta Siemons en Gerda Vermeulen met een boeket bloemen

    Adriaan Hosang
  • Metta Siemons in het midden en links Gerda Vermeulen en rechts Dikkie van den Brandhof

    Adriaan Hosang
  • Metta Siemons wordt geflankeerd door Gerda Vermeulen en Dikkie van den Brandhof

    Adriaan Hosang

´De historie van een plaats boeit me´

RENSWOUDE De Historische vereniging Oud- Renswoude vierde dinsdag dat Metta Siemons het 900e lid was.

Metta Siemons werd in de Oudheidkamer, aan de Dorpsstraat 38, ontvangen door voorzitter Dikkie van den Brandhof en bestuurslid Gerda Vermeulen. Metta Siemons woont zo'n jaar in Renswoude. ,,De historie van een plaats boeit me. Daarom besloot ik om lid te worden van de historische vereniging". Terwijl Van den Brandhof uitlegt hoe zij in 2006 in het bestuur van Oud- Renswoude is terechtgekomen, de bedoeling was voor een jaar, maakt Gerda Vermeulen wat plek vrij op de tafel in de Oudheidkamer, want het is tijd voor de koffie met een appel-flap.

BUURTWONING Gerda Vermeulen merkt op dat de Nieuwe Buurtwoning, Dorpsstraat 38, waar de Oudheidkamer gevestigd is voor veel mensen veel meer zegt dan de vorige locatie. Metta Simons merkt op dat toen ze een vergadering van Oud- Renswoude bezocht de behoefte ontstond om lid te worden. ,,Ik vond het leuk en interessant en heb me ook gelijk als lid aangemeld". Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat Metta Siemons 'groene vingers' heeft. Ze wijst namelijk op de voortuin, nu met veel grind. Metta Siemons: ,,Er zouden weer ouderwetse planten in moeten. Zet eens een advertentie in de Heraut, er zijn zoveel mensen die stekjes hebben. Ik heb wel ideeën voor de tuin".

BOLLEN GEPOOT Voorzitter Van den Brandhof merkt op dat de tuin niet de eerste prioriteit was. We hebben er al wel wat bollen gepoot, merkt ze op. Simone, de dochter van Metta Siemons, zegt dat het leuk zou zijn wanneer het plan voor de tuin bij de officiële opening gepresenteerd zou kunnen worden.

Voor het 900e lid heeft Van den Brandhof ook nog een attentie, namelijk een serie boekjes die door Oud- Renswoude gepresenteerd zijn en een boeket bloemen. Simone Siemons heeft voor Oud- Renswoude nog een cadeau, namelijk het boek ´Dagboek Houtcentrale Utrecht´.