• Alfred Haaksma met de benodigdheden voor de digitale werkplaats. 

    Janneke Hek

´Experimenteren en knutselen voor kinderen´

SCHERPENZEEL De Bibliotheek Scherpenzeel heeft het initiatief genomen om een digitale werkplaats op te richten waarin kinderen kunnen leren programmeren en waar digitaal geëxperimenteerd en geknutseld kan worden.

De werkplaats wordt vrijdagmiddag 23 februari om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Margot van de Vliert in Kulturhus de Breehoek en is er open huis. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de mogelijkheden van de werkplaats.De werkplaats is elke laatste vrijdag van de maand open van 16.00 tot 17.30 uur voor kinderen van 7 tot 17 jaar. Entree is 2 euro per persoon.

NIEUWSGIERIG Kinderen moeten zich van tevoren aanmelden bij de Bibliotheek. Tijdens de bijeenkomsten gaan de kinderen in groepjes of alleen aan de slag met diverse digitale projecten. Er zijn verschillende onderdelen die weer onderverdeeld zijn in verschillende niveaus. ,,Er zijn projecten als programmeren met Scratch en een website bouwen. Maar er zijn ook Arduino-projecten, met ledjes. Virtual reality en 3D ontwerpen behoort ook tot de mogelijkheden, evenals Lego WEDO of de Ozobot. Het allerbelangrijkste is dat de deelnemers nieuwsgierig zijn, graag iets willen leren en zin hebben in een uitdaging", vertelt Alfred Haaksma, terwijl hij de pakketten laat zien. Het coöperatiefonds van de Rabobank Gelderse Vallei stelde geld beschikbaar voor de aanschaf van de benodigde materialen voor de werkplaats.

ENTHOUSIASME Er is deskundige begeleiding om de deelnemers te ondersteunen. De eerste digitale werkplaats is vrijdag 30 maart. Per middag is er plaats voor twaalf kinderen uit Scherpenzeel. Wel of geen ervaring met digitale programma's is niet van belang, enthousiasme om iets te leren wel. Van tevoren aanmelden in de bibliotheek of via de mail: info@bibliotheekscherpenzeel.nl onder vermelding van digitale werkplaats. Entree is 2 euro per persoon. Voor vragen of informatie kan men contact opnemen met Alfred Haaksma of Marjon de Kruijff.