• Harold en een medewerkster aan de slag in de keuken.

  Adriaan Hosang
 • Genieten in het pop-up restaurant.

  Adriaan Hosang
 • Harold Engelen kijkt of het allemaal goed gaat.

  Adriaan Hosang
 • Een goed gevuld pop-up restaurant.

  Adriaan Hosang

´Intensieve dagen´

RENSWOUDE Omdat ´Eten met Smaak´, het thuisbezorgconcept van Smaakidee aan de Barneveldsestraat, een jaar bestond, kwamen Harold en Lisette Engelen en Sema Göl die op het idee om in een leegstaand bedrijfspand in het Dorpshart drie dagen lang een pop-up restaurant te runnen.

Het was geopend op donderdag 19 april, vrijdag 20 april en zaterdag 21 april. Om het pop-up restaurant te laten draaien, moest er elektriciteit worden aangevoerd, sfeerverlichting aangebracht en een complete tapinstallatie geïnstalleerd. De keuken werd onder een grote parasol ingericht. Daar waren Harold en zijn assistentes druk bezig met het voorbereiden van talrijke gerechten. Serveersters brachten de maaltijden en drankjes bij de gasten.

POSITIEF De reacties van de bezoekers waren positief, of het nu het voorafje betrof of de hoofdmaaltijd of het nagerecht. ´Eten met Smaak´ bracht nu de maaltijd niet bij de klant aan huis, maar liet de klant in het tijdelijke restaurant genieten van wat men allemaal in z'n mars heeft.

WAARDERING Zo'n tijdelijk restaurant runnen zorgt voor erg veel werk. De keukenapparatuur moest iedere avond opgeruimd. Drie avonden achtereen moest alles, als de laatste gasten naar huis zijn gegaan en nog nagenieten, weer binnen gezet worden. De dag er na ging alles weer naar buiten.

Harold Engelen en zijn staf zijn tevreden. Harold: ,,Ja, het waren hele intensieve dagen. Je moet er met z'n allen best wel veel voor doen, maar de waardering die je krijgt is ook erg groot. Daar doe je het voor, daar wordt je blij van. Ik bedank ook Arnold van Beek en de gemeente voor de medewerking", zo besluit hij.