• Hortensia's in één van de tuinen.

    Adriaan Hosang
  • Vrouwen van de tuinkring bezichtigen een van de tuinen.

    Adriaan Hosang
  • Een vijverpartij in één van de tuinen.

    Adriaan Hosang

´Kleurrijke bloemen en planten´

Tuinkring Passage afdeling Renswoude naar landschapstuin en Engelse tuin

RENSWOUDE Bij Passage, afdeling Renswoude, is er een Tuinkring voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in de natuur, de schoonheid van bijzondere tuinen.

Met enige regelmaat gaat de Tuinkring op pad om ergens in het land een tuin te bekijken en zich te laten voorlichten over wat er zoal in die tuin te vinden is.

Afgelopen dinsdag gingen de vrouwen van Passage weer op pad, het was even voor tien uur, bij gebouw Rehoboth, op weg naar de eerste tuin die op die dag bezichtigd zou worden.

LANDSCHAPSTUIN De eerste tuin die met een bezoek vereerd werd was De Hoefslag, volgens insiders een verrassende landschapstuin met borders en kronkelende paadjes. Deze ongeveer 3.700 m² grote tuin lag bij een moderne woning aan de rand van Gorssel. Er waren allerlei soorten bloemen in tal van kleuren te zien. Voor de liefhebbers was er een verscheidenheid aan bloemen en planten.

Na het bezoek aan deze tuin reden ze door naar Epse, naar De Uiterwaard, waar ze, voordat de tuin bekeken werd, een lunch nuttigden.

STEENWORP Na de lunch was het tijd om een kijkje te nemen in een bijzondere tuin met een oppervlakte van zo'n 6.700 m² groot. En was er ook hier weer heel veel te bekijken, zoals de taxushaagjes en de vrouwen konden er genieten van kleuren, bloemen, planten en de diverse zitjes.

Deze bijzondere Engelse tuin ligt in feite op een steenworp afstand van de IJssel. De tuin viel op vanwege de heesters, de vele vaste planten en niet te vergeten vijvers.

Voor velen is het misschien jammer dat deze bijzondere tuin deze zomer voor het laatst opengesteld is voor publiek. De vrouwen van de Tuinkring van Passage waren er op tijd bij.