• Renée Casparie etaleert haar sieraden.

    Adriaan Hosang

´Persoonlijke benadering voor unieke herinnering´

RENSWOUDE Terwijl aan de wanden van de bibliotheek schilderijen van Hans Casparie hangen, liggen in de vitrines sieraden van 2 Times 1.

2 Times 1 wordt gerund door Renée Casparie. Terwijl ze bezig is haar sieraden te selecteren en een plekje te geven in de vitrines in de bibliotheek vertelt ze: ,,Sieraden en emotie zijn twee woorden die niet van elkaar gescheiden kunnen worden". Ze maakt al 21 jaar sieraden en heeft al zo'n 14 jaar een eigen bedrijf in Tiel.

VERHAAL EN EMOTIE ,,Ik werk met zilver, goud en ook wel met natuursteen en parels", legt ze uit. ,,Ik maak ook verlovings- en trouwringen. Ik werk veel in opdracht en maak ook gedenksieraden. Mensen geven sieraden cadeau, krijgen ze uit erfenissen of willen een herinnering van een overleden dierbare. Achter de meeste sieraden zit een verhaal, en daardoor een emotie". Soms laat iemand twee trouwringen omsmelten tot een nieuw sieraad of wil iemand een gedenkobject, met in het sieraad bijvoorbeeld as van een overledene, vertelt ze.

,,Vandaar ook dat de persoonlijke benadering voor mij zeer belangrijk is. Door te luisteren, kijken en adviseren creëer ik samen met de cliënt die unieke herinnering." Bij Renée Casparie kunnen mensen terecht voor een ring, manchetknopen of een armband. Ze etaleert haar sieraden met zorg in de vitrine. In één van de vitrines is te zien welke stadia een sieraad ondergaat onder de naam ´Van wasmodel tot sieraad´.

Van tijd tot tijd geeft ze workshops waar je je eigen sieraad kunt ontwerpen en maken.