• Senioren eten gezellig samen in Het Trefpunt

    Adriaan Hosang

´Samen eten is altijd veel leuker dan alleen´

RENSWOUDE  In Het Trefpunt in de bibliotheek aan de Van Reedeweg was voor senioren dinsdagavond een maaltijd georganiseerd. ,,De belangstelling valt ons zeker niet tegen ook al is het nu vanwege vakanties wat minder druk", merkt ouderencoördinator Rianne van Ginkel van Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel/Renswoude op.

Adriaan Hosang

Zij verwelkomt ook deze keer de aanwezigen, die al snel een glas wijn of frisdrank op tafel hebben staan.Het is gezellig druk en de bezoekers wisselen na de openingswoorden de laatste nieuwtjes uit. Al snel wordt de soep geserveerd. Op het menu staat pompoensoep of groentensoep beschikbaar. De pompoensoep valt in de smaak, zo wordt wel duidelijk.

Diverse dames hielpen met uitserveren.Na de soep wordt de maaltijd voorgeschoteld. Deze keer hebben de mensen van Smaak Idee gekozen voor verse bladspinazie, gekookte aardappeltjes, jus en verse worst. Het wordt ineens aardig stil, alle aandacht is gericht op de maaltijd.

Tussen het serveren door is er een gezellig geroezemoes.Het slotstuk van de lekkere maaltijd is een coupe met drie soorten ijs en zelfgeklopte slagroom, vertelt Lisette Engelen van Smaak Idee. Met een kiwisaus. Iedereen geniet en na de afsluiting van de maaltijd door Rianne van Ginkel gaan de handen op elkaar voor Smaak Idee.

Lisette Engelen vertelde dat de volgende maaltijd plaats vindt op dinsdag 26 september. ,,Weet je wat het leuke is van dit soort maaltijden, je eet gezellig met een groep mensen. Meestal eet ik alleen en alleen is maar alleen. Dit is toch leuker en fijner", is de reactie van één van de aanwezige heren.