• Jan ter Maaten en Jaap van de Fliert bezig met het lossen van een bestelwagen

    Adriaan Hosang
  • Jan ter Maaten en Jaap van de Fliert lossen een bestelwagen met kleding

    Adriaan Hosang

´Sorteerders gezocht voor Nachamu Nachamu Ami´

Meubels en kleding voor Israëliërs

Jaap van de Fliert: ,,Vanuit de depots in Nederland komen iedere week transporten in Renswoude aan en die kleding moet dan gesorteerd worden. Vrouwen beoordelen wat goed is en wat niet. Helaas komen we wat vrouwenhanden tekort".

ONDERSTEUNING De dames sorteren kleding en andere spullen op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur of ook wel kortere dagdelen. Van de Fliert: ,,Vergeet niet, elk uur is meegenomen. De kleine groep die nu actief is, kan wel wat ondersteuning gebruiken".

De mensen die zich inzetten voor de stichting zijn begaan met het lot van mensen in Israël. ,,Veel Joden komen vanuit de hele wereld naar Israël. In de eerste maanden is er ondersteuning, maar op een zeker moment moet men zichzelf zien te redden. Dat is vaak lastig. Babykleding gaat bijvoorbeeld via de Stichting Schreeuw om leven naar zwangere meisjes".

ZEECONTAINER Terwijl ik met Jaap van de Fliert praat over dit werk, staan er al weer enkele pallets met dozen kleding te wachten. Klaar om de loods in te sjouwen. Op die dozen staat bijvoorbeeld HW, de afkorting voor herenkleding winter, of DZ, dameskleding zomer. Als de deuren van de bestelwagen opengaan, liggen er tientallen plastic zakken met kleding in, die nog gesorteerd moet worden.

Iedere maand, zo vertelt Jaap van de Fliert ten slotte, gaat er een zeecontainer vol naar Israël met dertig m3 meubels en dertig m3 aan kleding.Wie ook een aantal uren of misschien wel dagen mee wil werken aan het sorteren van kleding voor de Stichting Nachamu Nachamu Ami, kaan zich aanmelden bij Jaap van de Fliert, 0318-573838 of 06-51114423.