• Het zitvolleybal een onderdeel van de strijd om de Super Cup

    Adriaan Hosang
  • Een vorm van curling tijdens de Super Cup

    Adriaan Hosang
  • Inzet en ook plezier op de hindernisbaan

    Adiraan Hosang

´Sportief, creatief en actief bezig´

RENSWOUDE De strijd om de Emté Super Cup, jaren geleden geschonken door supermarkteigenaar Gert van Beek, kent al een jarenlange traditie. De teams komen zaterdag 27 januari in actie in Sporthal De Hokhorst.

Hans Veldhuizen, beheerder van de sporthal: ,,In de loop van de jaren hebben we het aantal sporten en spelen uitgebreid. De teams zijn sportief, creatief en actief bezig, maar moeten ook nadenken. Bijvoorbeeld door deelname aan de quiz´´.

In eerste instantie werd aan die sportieve strijd deelgenomen door de Gemeente Renswoude, de Vrijwillige Brandweer, de Ondernemersvereniging Renswoude en de Harmonievereniging Ons Genoegen. Op een zeker moment bleek het voor de gemeente niet meer mogelijk om voldoende teamleden in te kunnen zetten en is gezocht naar vervangers.

UITBREIDING Er kwam zelfs een uitbreiding van het aantal deelnemende teams. Toen de organisatie werd opgezet door de beheerders van de Sporthal de Hokhorst, kwam er ook een uitbreiding van het aantal spelonderdelen. De Super Cup wordt gesponsord door Supermarkt Emté.

Het evenement groeide uit tot tien teams. Aan de Emté Super Cup wordt deelgenomen door gemengde teams, die uit acht personen bestaan. Teams die al hebben ingeschreven voor de Super Cup 2018 zijn: de vrijwillige brandweer Renswoude, de Ondernemersvereniging Renswoude, Supermarkt Emté, family of the year, de ChristenUnie en de badminton.

Vanwege activiteiten elders moeten Harmonievereniging Ons Genoegen en Bouwbedrijf Leo Verkerk verstek laten gaan. Teams die zich nog willen aanmelden, kunnen dat doen via: hokhorst@ziggo.nl, geeft sporthalbeheerder Hans Veldhuizen aan.