• Eerst even samen genieten van koffie en afpelstrudel

    Adriaan Hosang
  • Het was genieten van de Kerstsfeer en al die leuke kerst hebbedingetjes

    Adriaan Hosang

´Tientallen kerstbomen met meters lampjes´

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Gasten van de Zonnebloem werden maandagochtend door vrijwilligers vanuit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude naar Intratuin in Barneveld gebracht, om de kerstmarkt te bezoeken.

Voordat iedereen een kijkje nam bij de verlichte kerstbomen, de miniatuurhuisjes, de molens, de afdeling met kerstartikelen, kaarsen en kerstboomversiering werden de bezoeekers ontvangen in de horecahoek.

Daar werd allereerst een kop koffie, cappuccino of warme chocolademelk met een stuk warme apfelstrudel met vanillesaus gebruikt.

DRAAIMOLEN Dickey Vernig, voorzitter van de Zonnebloem, afdeling RenScherWoude, verwelkomde de gasten. Na de koffie was het tijd om Intratuin te bezoeken. De gasten van de Zonnebloem bekeken, al dan niet in het bijzijn van een vrijwilliger, het kassencomplex, met niet alleen een keur aan bloemen, planten en potterie, maar ook de kerstafdeling.

Vele tientallen kunstkerstbomen waren verlicht met vele meters aan lampjes. Verder stond er een draaimolen.

KERSTDORP Er was een hoek met kersthuisjes, draaimolens, kabelbaantjes, molens, figuurtjes al dan niet in de sneeuw en nog veel meer. Allemaal bedoeld om thuis een ´kerstdorpje´ te bouwen.

Ook op de bovenverdieping was er genoeg te zien. Terwijl de één al snel een mini-kerstboom had gekocht, zag je een ander kaarsen of kerstversiering aanschaffen. Keus genoeg.

Even voor twaalf uur gingen de laatste gasten van de Zonnebloem weer naar huis.

De volgende activiteit is voor hen de kerstviering op 13 december in De Weistaar in Maarsbergen.