• Fred van Riet met de affiche die pannenkoeken eten promoot voor de Zonnebloem

    Adriaan Hosang

´Tweede pannenkoek nog gratis ook´

SCHERPENZEEL/REGIO De afdeling RenScherWoude van de Zonnebloem adviseert inwoners uit de drie gemeenten om zoveel mogelijk pannenkoeken te gaan eten bij Bergzicht in Woudenberg, de Langenberg in Ede of de Bijenmarkt in Veenendaal, net over de grens met Renswoude.

Fred van Riet, pr functionaris en de man die belast is met de fondsenwerving voor de Zonnebloem, legt uit waarom hij de mensen aanmoedigt om dit te doen.

GROENE BON Om de diverse activiteiten te kunnen bekostigen voor de gasten van de Zonnebloem is het noodzakelijk om fondsen te werven en acties te ondernemen.

Dit is zo'n actie waarbij de Zonnebloem de medewerking heeft van enkele pannenkoekenrestaurants in deze regio.

Fred van Riet noemt het zelf een ,,leuke actie´´. Bij gebruikmaking van een groene bon krijg je niet alleen de tweede pannenkoek gratis, maar er wordt ook nog eens 1 euro per pannenkoek gedoneerd aan de Zonnebloem, afdeling RenScherWoude.

Het gaat om een pannenkoek met maximaal drie ingrediënten. Wie meer ingrediënten wil, betaalt 5 euro extra. Per tafel of gezelschap zijn maximaal twee bonnen per in te leveren.

FEESTMARKT Als Fred van Riet gevraagd wordt hoe je aan zo'n bon komt, dan is zijn reactie: ,,ze zijn te downloaden op www.zonnebloem.nl/renscherwoude/nieuws. Daarnaast geven wij ook bonnen weg bij speciale activiteiten, zoals de Feestmarkt in Scherpenzeel.

EXTRA INKOMSTEN Vorig jaar heeft de actie ons 469 euro opgeleverd, maar als het even kan, hopen we dit jaar hoger uit te komen", aldus Fred. ,,We kunnen dit soort extra inkomsten goed gebruiken voor de activiteiten die we voor de Zonnebloemgasten organiseren, zoals onlangs het bezoek aan het museum in Spakenburg, de bingo's, het uitje naar Kijkduin en bijvoorbeeld de Kerstviering.

Deze inkomsten zijn mede bepalend voor het kunnen organiseren van activiteiten. Hoe meer geld, hoe meer activiteiten en hoe meer inkomsten, hoe lager de eigen bijdrage van de gasten", stelt Van Riet.

Straks gaat de Zonnebloem ook weer aan de slag met de jaarlijkse lotenverkoop, iets wat 0,60 euro per lot oplevert. Van Riet: ,,Het is de bedoeling dat we aan degene die een lot koopt ook zo'n pannenkoekenbon verstrekken.

Daarnaast zijn die bonnen ook verkrijgbaar via de VVV's  in Woudenberg, Scherpenzeel, Veenendaal, Ede en Renswoude.

Wie een fiets- of wandeltocht maakt, ontvangt de pannenkoekenbon. Meer informatie over de actie: Fred van Riet, 033-2771982 of f.v.riet@ziggo.nl