• Cadeautjes voor juf Martine bij haar afscheid van school.

    Adriaan Hosang
  • Juf Martine en de leerlingen van haar groep 7.

    Adriaan Hosang

´We mogen nog beroep op haar doen´

RENSWOUDE Zestien jaar werkte ze in christelijke basisschool De Stifthorst, maar nu gaat ze de school dan toch verlaten en neemt ze, samen met haar man Ronald, de boerderij van haar ouders, Henk en Dikkie van den Brandhof aan de Renswoudsestraatweg in Ederveen over. De familie Van den Brandhof zwaait al lang de scepter over deze boerderij, waar al vele jaren koeien en kippen gehuisvest zijn.

Het werken op een boerderij is iets heel anders dan in school of in een bedrijf waar normaliter de van 8 tot 5 mentaliteit heerst, terwijl een boerderij 24 uur per dag je aandacht vraagt. Maar ze hebben er zin in, zien daar niet tegenop.

KANOVAREN Vorige week vrijdag hadden de ouders van de leerlingen van groep 7 al gezorgd voor een leuke verrassing, kanovaren op het Valleikanaal in Scherpenzeel. Daarom ging iedereen met de fiets naar het Valleikanaal. Mede dankzij het weer werd dat een ´superhappening´ met na afloop ook nog wat lekkers voor iedereen. Ook daar hadden de ouders voor gezorgd.

Donderdagmiddag konden ouders afscheid nemen van juf Martine Hols en waren er cadeautjes, waarderende woorden en boeketten bloemen.

TOPJUF Directeur Rick Perfors over het vertrek van juf Martine Hols: ,,Het is een hele aderlating voor de school. Ze was een topjuf, die veel betekend heeft voor de school. Tal van vernieuwingen binnen het onderwijs werden door haar geïnitieerd. We hebben ook lang samengewerkt. Ik heb veel waardering voor haar inzet. Om lopende processen af te ronden, blijft ze volgend jaar nog aan de school verbonden en voor incidentele invalbeurten mogen we nog een beroep op haar doen".