• Reanimeren, belangrijk als elke seconde telt

    Adriaan Hosang
  • Reanimeren kan levens redden

    Adriaan Hosang

´Weet u hoe u moet reanimeren?´

RENSWOUDE In gebouw Rehoboth wordt zaterdag 17 maart een gratis EHBO cursusdag gehouden.

Een aantal weken geleden leidde de EHBO Renswoude- Scherpenzeel in de Breehoek in Scherpenzeel vrijwilligers op. EHBO-voorzitter Martin de Rooij: ,,Burgerhulpverleners zijn mensen die weten hoe zij iemand, met een hartstilstand, moeten reanimeren. Want juist dan telt iedere seconde".

NETWERK Naast de inzet van de Vrijwillige Brandweer Renswoude, die in dit soort situaties ook eerste hulp verleent, ontstaat zo een groter netwerk van inwoners dat levens kan redden. De Rooij wijst erop dat het ophangen van de buitenkasten achter de rug is. Het is altijd fijn als er meer kasten en AED's buiten komen te hangen. Zowel de gemeente Renswoude als de EHBO promoten dit graag. ,,Als er bedrijven zijn die iets willen terugdoen voor de samenleving en apparaten en kasten willen doneren, dan staan wij daar zeer positief tegenover", merkt De Rooij op.

GEDIPLOMEERD De gratis cursus voor burgerhulpverlener wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs, in samenwerking met de EHBO Rens-woude-Scherpenzeel in gebouw Rehoboth.

Deelnemers kunnen kiezen voor het ochtend- of het middagprogramma. Het ochtendprogramma loopt van 8.00 tot 12.00 uur en het middagprogramma van 13.00 tot 17.00 uur. 

Belangstellenden kunen zich voor deze cursusdag aanmelden door een e-mail te sturen naar de heer A.E. Eilander, a.eilander@renswoude.nl of te bellen met 0318-578152. Vermeld bij uw opgave (per e-mail of telefonisch): naam- en adresgegevens; aantal personen; e-mailadres(sen) en voorkeur voor het ochtend- of middagprogramma. Er wordt dan zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur voor het ochtend- of middagprogramma.