• Alle deelnemers en de prijswinnaars bij de vogels die ingezonden werden

    Adriaan Hosang
  • De jeugd werd betrokken bij de keuring van de vogels

    Adriaan Hosang

14 deelnemers met 77 vogels

RENSWOUDE De Renswouwse  vogelvereniging Kunst in Vliegwerk hield zaterdag de jeugddistrictsdag van het district Utrecht.

De veertien deelnemers van diverse vogelverenigingen kwamen met 77 vogels. De keurmeesters waren Jan Seeters, Hans de Boer en Piet Wassenaar.

KANARIES De prijswinnaars werden rond 14.15 uur bekendgemaakt door voorzitter Heino Schut van Kunst in Vliegwerk.

Bij de kanaries werd Robin van Maanen kampioen met een melanine zwart wit met 92 punten, de eerste ging ook naar Robin van Maanen met Lipochroom geelivoor schimmel met 92 punten. De tweede prijs was voor N. Huisman met melanine agaat geel schimmel met 91 punten en de derde voor Robin van Maanen met een melanine agaatkobalt geel schimmel met 91 punten.

TROPISCH Kampioen tropische vogels werd Laurien van den IJssel met een zilverbekje wildkleur met 93 punten.

De eerste prijs ging naar M. van Velthuizen met een gordelgrasvink met 92 punten, de tweede prijs Laurien van den IJssel met een grijze zebravink met 91 punten en de derde N. Huisman met een Nepalroodmus met 90 punten.

Kampioen parkieten werd W. Vonk met een grasparkiet, grijsvleugel blauw met 93 punten, eerste prijs W. Vonk met een Opaline Texa clearbody grijs met 92 punten en derde prijs K. van de Geest met een Valkparkiet met 91 punten.

De districtsbestuurders Hans van Rooijen, Theo van Staalduinen en Hein van Rooijen kwamen ook een kijkje nemen op de jeugddistrictswedstrijd.

De volgende jeugddistrictswedstrijd wordt gehouden in Leersum, De jeugd kon het Sumo worstelen beoefenen, waarvoor een tweetal speciale pakken beschikbaar was.