• Grandcafé NAH
  • Grandcafé NAH

Grandcafé NAH: Avondje uit voor mensen met hersenletsel

SCHERPENZEEL Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen voor een avondje gezellig uit, elke laatste dinsdag van de maand terecht in Grandcafé NAH in De Breehoek in Scherpenzeel. Het eerstvolgende Grandcafé NAH is dinsdagavond 25 februari, van 19.30 tot 21.30 uur.

René Kramer en Hedie Niemeijer organiseren sinds eind 2019 het Grandcafé NAH. Beiden hebben NAH; respectievelijk als gevolg van een herseninfarct en een ongeval. Mensen met NAH gaan vaak niet uit, niet omdat ze niet willen, maar omdat evenementen te vermoeiend zijn. Bijvoorbeeld omdat de muziek te hard staat, het licht te fel is of mensen door elkaar praten. Zo ontstond het idee om een Grandcafé NAH te organiseren.

,,De ruimte in de Breehoek heeft een rustige en gezellige sfeer. Er is een bar en er zijn diverse zithoeken. Onder het genot van een drankje kan men elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. Op deze avonden gaat het om de onderlinge gezelligheid in gemoedelijke sfeer. Manntelzorgers en familieleden zijn overigens niet aanwezig. In de praktijk bleek namelijk dat zij - met alle goede bedoelingen - een gesprek vaak te snel overnemen.''

Iedere volwassene met NAH, uit de wijde omgeving van Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude kan binnenlopen. Aanmelden is niet nodig en entree is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via grandcafenah@gmail.com.