• Het is weer krokusvakantie.

    Janneke Hek

Veel activiteiten in voorjaarsvakantie

SCHERPENZEEL Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in Scherpenzeel. Zo is er dinsdagmiddag 25 februari een indianenmiddag in de Breehoek en pakken jongeren woensdag 26 februari hun pijl en boog op. Ook wordt er gewandeld op schrikkeldag.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen dinsdag een indianenmiddag beleven in de bibliotheek in Scherpenzeel van 15.00 uur tot 18.00 in Kulturhus De Breehoek. Het gaat om Indianenspelletjes met aansluitend de film De indiaan. Na de film is er een kinderbuffet met patat en snacks. Kosten bedragen 6 euro per persoon. Opgeven via info@bibliotheekscherpenzeel.nl.

Voor jonge mantelzorgers is er dinsdag 25 februari van 16.00 tot 19. 00 uur een escaperoom in Kultuurschuur de Horst, Kolfschoten 14 in Scherpenzeel. Er is een maaltijd bij inbegrepen. Aanmelden kan via ak@jeugd-punt.nl.

Jongeren van 13 tot en met 16 jaar kunnen woensdag 26 februari van 14.00 tot 17.00 uur in de Breehoek meedoen met een Archery Tag, een soort combinatie van trefbal, paintball en boogschieten. Hierbij proberen de deelnemers met pijl & boog elkaar of een speciaal target te raken en bescherm je jezelf zoveel mogelijk door je achter obstakels te verschuilen. De speciale pijlen die bij Archery Tag gebruikt worden zijn getipt met schuim, zodat er geen kans is op pijn of blauwe plekken. Opgeven kan via ak@jeugd-punt.nl. Eten is erbij inbegrepen. Kosten: 2 euro per persoon.

Op schrikkeldag, 29 februari, is er in Scherpenzeel genoeg te doen. Wie van wandelen houdt, kan op zaterdag 29 februari zijn of haar hart ophalen. Op een speciaal voor die dag opengestelde locatie en ook nog voor een goed doel. Babet Veldhuizen en Nadine van Ginkel organiseren deze Winterwandeling. ,,Wij gaan op 4 juni de Alpe d'Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Ook deze Winterwandeling helpt mee om geld in te zamelen".

De wandelaars kunnen kiezen uit een route van vijf of tien kilometer. Een deel ervan loopt door het Broekerbos. Dit is normaal gesproken niet toegankelijk voor wandelaars. Onderweg vertelt een gids over de omgeving en geschiedenis. De start van beide wandelingen is bij De Boerenstee, de Steeg 6 in Woudenberg. Deelname per persoon € 5. Aanmelden: www.alpedhuzes-geldersevallei.nl op Facebook of via info@boerenstee.nl. Honden zijn niet toegestaan en waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. De wandelaars voor de tien kilometer kunnen tussen 13.00 en 13.30 uur starten en voor de vijf kilometer is dat om 14.00 uur.

Voor het tiende jaar wordt Breehoek zonder drempels gehouden. Iedereen met een beperking is zaterdag 29 februari welkom bij de Breehoek. De deelnemers kunnen meedoen aan activiteiten als voetbal, hockey, judo en badminton. Ook is er een lokale sportschool met uitdagende sportieve elementen. Wie niet zo sportief is, kan ook toekijken hoe anderen sporten. Of hij of zij laat zich schminken. Ook kan er een ritje gemaakt worden met de brandweerauto. Van 14.00 tot 16.00 is het sportieve en actieve gedeelte. Hierna is het tijd voor patat met een kroket of frikandel. Na deze maaltijd kunnen de deelnemers swingen en zingen op liedjes. Meer informatie: www.breehoekzonderdrempels.nl.