• Een Koninklijke onderscheiding voor Peter Walraven.

    Adriaan Hosang
  • Gert van Beek krijgt een Koninklijke onderscheiding opgespeld

    Adriaan Hosang

Afscheid van zes raadsleden

RENSWOUDE In Restaurant De Dennen werd dinsdagavond afscheid genomen van zes raadsleden: Gert van Beek, Wijnand van Triest, Leen van 't Foort (allen CDA), Peter Walraven (VVD), Hans Overeem (SGP) en David Beeldsnijder (Dorpsbelang Renswoude).

Burgemeester Petra Doornenbal-van der Vlist bedankte de zes raadsleden voor hun inzet.

Twee raadsleden werden door burgemeester Petra Doornenbal extra in het zonnetje gezet vanwege hun verdiensten. Zij waren meer dan twaalf jaar lid van de gemeenteraad en hadden ook andere functies bekleed.

ORANJE NASSAU Als eerste liet Gert van Beek zich de Koninklijke onderscheiding op het revers spelden. Van Beek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gert van Beek, lid van het CDA, was raadslid vanaf 2006 en werd in 2014 fractievoorzitter van het CDA. Doornenbal: ,,Ik heb de heer Van Beek leren kennen in 2006. Later toen ik in 2016 burgemeester werd van Renswoude leerde ik hem vanuit deze rol kennen. Voor hem stond behalve het belang van de inwoners ook de verstandhouding tussen de raadsleden onderling centraal".

FRACTIEVOORZITTER Even later kreeg Peter Walraven een Koninklijke onderscheiding opgespeld en werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was vanaf 2002 raadslid voor de VVD en werd in 2013 fractievoorzitter. Doornenbal: ,,De heer Walraven zorgde voor een constructieve bijdrage in de raad. Als lid van de oppositie had de heer Walraven vaak een cruciale rol, zorgde voor een positief kritische houding die voor goed functionerende raad onmisbaar was". De overige vertrekkende raadsleden kregen een glas in lood-raampje met het gemeentewapen en een boeket bloemen.