Alfred Braam nieuwe dierenarts in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Met een glimlach op zijn gezicht vertelt Alfred Braam over zijn vak als dierenarts. Een geboren en getogen Wageninger, jarenlang werkzaam geweest in het buitenland en nu neergestreken als dierenarts in Scherpenzeel. Hij nam de praktijk over van Marina Druijf. Braam en zijn team staan voor een gedegen en moderne dierenartspraktijk. ,,Met aandacht voor mens en dier."

Janneke Hek

Samen met Wendy Verschuur, paraveterinair (assistent dierenarts) en Larissa Renes, dierenartsassistente, is Braam aan de slag gegaan. Het doel is om de klant de deur uit te laten lopen met de wetenschap dat er aandacht was voor zijn of haar dier en voor de persoon. ,,We behoren niet tot de prijsstunters, zijn toegerust met moderne apparatuur en werken preventief. De rode draad bij Dierenartspraktijk Scherpenzeel is ziektes voorkomen door goed en gedegen advies te geven."

NUCHTERE DIERENARTS Braam was al jong gefascineerd door de diergeneeskunde. Vanaf een jaar of vijftien liep hij mee met een Wageningse dierenarts om het vak af te kijken. Na een studie diergeneeskunde in Utrecht viel alles op z'n plek. Hij omschrijft zichzelf als een nuchtere dierenarts. ,,Je hebt net zoveel met mensen te maken als met dieren in dit vak. Ik adviseer mensen waar nodig en dat advies kan soms ook zijn om niet tot in het oneindige te blijven behandelen. Ik maak altijd tijd voor het gesprek tijdens mijn consults."

SPECIALISIATIE Dierenarts Braam heeft zich gespecialiseerd in de richting van tandheelkunde bij hond en kat. Hiervoor heeft de praktijk alle benodigde apparatuur in huis. Ook voor de behandeling van huidproblemen kunnen mensen bij deze praktijk terecht en voor castratie, sterilisatie en verwijdering van kleine tumoren.

LAAGDREMPELIG Regelmatig houdt Wendy Verschuur paraveterinair spreekuur waarbij er onder meer röntgenfoto's worden gemaakt, aandacht is voor mondhygiëne en EHBO voor dieren. Daarnaast kan de praktijk inspringen bij het begeleiden van gedragsproblemen en ook puppytrainingen behoren tot de mogelijkheden. Voedingsadvies is een belangrijke pijler voor Braam en Verschuur.

De praktijk heeft samenwerkingsverbanden met dierenartspraktijken in Leersum, Doorn, Woudenberg en Leusden.

De praktijk is op afspraak te bezoeken en is de gehele week geopend. ,,We vinden het belangrijk om laagdrempelig te werken en daarom kunnen mensen altijd even binnenlopen bij ons." Via de webshop, te vinden op www.dierenartspraktijk-scherpenzeel.nl, kunnen klanten onder meer dieetvoeding en medicijnen bestellen. Deze kunnen worden afgehaald op de praktijk tussen 8.00 en 18.00 uur.