• Burgemeester Petra Doornenbal spreekt de leerlingen op het schoolplein toe

    Adriaan Hosang
  • Even samen de ambtsketen om

    Adriaan Hosang
  • Burgemeester Petra Doornenbal samen met alle geslaagde scholieren

    Adriaan Hosang

Alle scholieren geslaagd en twee zelfs cum laude

RENSWOUDE Voor de leerlingen van de Christelijke Basisscholen "de Stifthorst" en "de Borgwal" zitten de verkeersexamens er weer op. Vorige week was er eerst het theoretisch examen, dat heel goed gemaakt werd, en dinsdag was dan het praktijkexamen en reed men een route door het dorp.

Adriaan Hosang

Daarbij passeerde men onder andere de rotonde Dorpsstraat en was er oversteek, via het zebrapad, op de Dorpsstraat. Ook dat praktijkexamen werd heel goed gemaakt door de veertig leerlingen van "de Stifthorst" en "de Borgwal".

Dinsdagmiddag was het burgemeester Petra Doornenbal- van der Vlist die de verkeersdiploma's kwam uitreiken. Dat gebeurde lekker in het zonnetje, op het schoolplein van "de Borgwal" waar een aantal bankjes waren neergezet. Na een bekertje limonade en een lekkere koek was het de burgemeester die de leerlingen kon vertellen dat ze allemaal heel goed gedaan hadden en dat iedereen geslaagd was. Ze adviseerde de schooljeugd nog wel om steeds goed je hand uit te steken en over je schouder te kijken. ,,Twee leerlingen hebben het zelfs heel erg goed gedaan en geen enkele fout gemaakt en zij zijn dus Cum Laude geslaagd". Ze vroeg Nathan Bakker en Arie Nap om naar voren te komen zodat ze nog eens extra in het zonnetje gezet konden worden. Vanwege hun bijzondere prestatie ontvingen ze een fraaie "duim".

De burgemeester had wel gehoord dat sommigen het examen best een beetje spannend gevonden hadden en dus was een enkeling zelfs wat zenuwachtig. Dat ook de politie een rondje reed tijdens het verkeersexamen wat een enkeling ook best spannend en apart vond. Ze wees er op dat het goed om steeds goed rechts te blijven fietsen en ook over te steken op het zebrapad. En ja, verander je van richting, steek dan je hand uit. Gebruik vooral geen telefoon als je op je fiets zit en denk aan de voorrangsregel, adviseerde de burgemeester.

Hierna kregen alle leerlingen het fel begeerde diploma's en mocht een enkele zelfs even de ambtsketen om. Uiteindelijk gingen alle geslaagden samen met de burgemeester op de foto.