• De gehaktballetjes worden geserveerd.

  Adriaan Hosang
 • Zowel de kabeljauw als de gehaktballetjes vonden gretig aftrek.

  Adriaan Hosang
 • Het was weer genieten van de maaltijd van SmaakIdee.

  Adriaan Hosang
 • De gezamenlijke maaltijden trekken tussen de 45 en 55 personen.

  Adriaan Hosang
 • Vrijwilligers zorgen voor de bediening.

  Adriaan Hosang
 • Samen eten is meestal gezelliger.

  Adriaan Hosang

'Altijd gezellig en lekker bij seniorenmaaltijd SmaakIdee'

RENSWOUDE Vorige keer werd, toen het zo heet was, besloten om de gezamenlijke maaltijd voor senioren in Het Trefpunt niet door te laten gaan. Dinsdagavond konden alle bezoekers opnieuw aanschuiven. Zo'n 44 dames en heren namen plaats achter de tafels.

Rond 17.00 uur waren de eerste belangstellenden al binnen. Er was stond al snel een drankje op tafel. Nota Koenen heette de aanwezigen welkom en wenste hen een smakelijke maaltijd toe.

In de keuken van de bibliotheek waren Francien Tijsseling en Susanne van Rossum van SmaakIdee uit Renswoude al druk bezig met het afronden van de frisse salade, bestaande uit komkommer, Ardennenham, tomaat en bolletjes meloen.

HETZELFDE KOPPELTJE Aan de tafels komen de gesprekken al snel op gang. De heer Raven, gevraagd naar wat er zo leuk is aan dit soort maaltijden: ,,Wij zitten bijna altijd met hetzelfde koppeltje. Het is altijd gezellig en ook lekker".

Even later komen de vrijwilligers langs met kabeljauw en gehaktballetjes, en ook die vallen in de smaak. Daarnaast worden er krielaardappeltjes, doperwtjes en worteltjes geserveerd.

Mevrouw Ten Cate, aan een ander tafeltje, merkt op dat dit soort maaltijden ,,iets gezelligs hebben, zo met elkaar. Het leuke is ook dat je zelf niets hoeft klaar te maken en je ziet ook nog eens andere mensen''. Zij en haar man genieten van deze avond.

Ook mevrouw De Wit vraag ik wat het leuke is aan dit gezamenlijk eten. ,,Het is altijd gezellig en het is ook nog lekker, en je hoeft dit keer ook zelf helemaal niets te doen".

Tot slot van de maaltijd is er meloenmousse met ananas en citroenijs