• Deelnemers in actie tijdens het sjoeltoernooi

    Adriaan Hosang
  • Er werd fanatiek gesjoeld tijdens het toernooi

    Adriaan Hosang
  • Ook de jeugd kwam in actie tijdens het sjoeltoernooi

    Adriaan Hosang

Arie Marcus wederom beste sjoeler in regio Renswoude

RENSWOUDE  Buiten was het koud, glad en soms ook miezerig, maar binnen in de kantine van de Voetbalvereniging Renswoude was het zaterdagmiddag lekker warm en kwamen sjoelliefhebbers uit de hele regio bijeen voor het 6e sjoeltoernooi dat Cees Overeem organiseerde. Cees: ,,Vooral in deze regio, is sjoelen best in en zijn er voldoende liefhebbers om deel te nemen aan een sjoeltoernooi. In deze omgeving heb je zelfs sjoelclubs, waar elke week lekker gesjoeld wordt door dames en heren".

15 BAKKEN ,,Tijdens het sjoeltoernooi krijgt je als deelnemer wel degelijk te maken met handicaps, want ja, de bakken waarop gesjoeld moet worden zijn veelal allemaal verschillend. Sjoel je thuis op je eigen sjoelbak, dan heeft die veelal geen geheimen meer, maar tijdens zo'n toernooi is dat toch wel even anders´´, vertelde één van de deelnemers vlak voor de start van de eerste ronde.

Er werden drie rondjes gespeeld op vijf verschillende bakken. Wie gegooid had kon dan gaan zitten om te tellen en de teller ging sjoelen.

WINTERSTOP Cees Overeem: ,,Het eerste sjoeltoernooi is in feite ontstaan tijdens de voetbalwinterstop, om de eenvoudige reden dat er dan ook ruimte is in de kantine. Toen dat een succes bleek, werd me gevraagd of ik daar mee wilde doorgaan. Dat is dus gebeurd, vandaar het zesde sjoeltoernooi."

Onder de deelnemers aan het sjoeltoernooi waren er niet alleen maar senioren, maar er stonden ook een paar jongelui achter de sjoelbak. Uit de praktijk blijkt echter dat ervaring een belangrijke factor is voor goede resultaten.

ROULETTE Als verrassingselement was er gezorgd voor een roulettespel. Elke speler draaide tweemaal en dat totaal was van invloed op de uitslag. Arie van de Bovenkamp kwam als beste uit de bus.

Winnaar van het sjoeltoernooi werd opnieuw Arie Marcus met 2202 punten, 2e Eef van Brummelen met 2034, 3e Herman van de Dikkenberg met 1954, terwijl de poedelprijs naar Nina van Ginkel ging met 1161.

Prijzen van de verloting die niet afgehaald zijn vielen op lotnr. 340, 358 en 769 roze.

Meer info: Cees Overeem, tel. 06-36326211.