• De Renswoudse Avondvierdaagse wandelaars zijn er klaar voor. Het is nog even wachten op de start.

  Adriaan Hosang
 • Deelnemers bij de inschrijftafel in de sporthal.

  Adriaan Hosang
 • Het mag, de Renswoudse wandelaars gaan van start.

  Adriaan Hosang
 • De stempelpost, vlak voor de start.

  Adriaan Hosang
 • Wandelaars op weg tijdens de eerste etappe van de 49e avondvierdaagse.

  Adriaan Hosang

Avondvierdaagse Renswoude gewoon van start

RENSWOUDE Het was kort voor de start nog onzeker, maar waar Woudenberg en Scherpenzeel dinsdagavond vanwege het te verwachten noodweer een streep door de etappe van dinsdag zetten, ging de Avondvierdaagse van Renswoude gewoon van start. In totaal begonnen 439 wandelaars aan de veertigste editie: 98 deelnemers liepen de tien kilometer en 341 liepen de vijf kilometer.
Wedstrijdleider Ruud Hazeleger: ,,Uiteraard hebben ook wij de ontwikkelingen rond het weer in de gaten gehouden. We kwamen tot de conclusie dat we geen problemen hoefden te verwachten en dus zijn we gewoon gestart en achteraf is dat ook een juiste beslissing geweest."

Ook op de eerste avond hebben zich nog meerdere deelnemers ingeschreven. Vrijdag is weer het defilé met het verzamelen op de oprijlaan van het kasteel en vertrek om 20.00 uur. Via het gemeentehuis, waar het defilé wordt afgenomen door het college van Burgemeester en wethouders en de organisatie, loopt men dan naar de sporthal waar de medailles etc. worden uitgereikt.