• Burgemeester Petra Doornenbal tijdens de Nieuwjaarsreceptie in de raadzaal.

    Adriaan Hosang

'Beste wensen' van de gemeente Renswoude

RENSWOUDE De gemeente hield haar nieuwjaarsreceptie dit jaar in de raadszaal.

De Nieuwjaarsmarkt, waar ook plaatselijke verenigingen zich presenteren, zal naar alle waarschijnlijkheid in maart van dit jaar gehouden worden.

SPORTHAL De brand in de sporthal De Hokhorst, in juli vorig jaar, heeft zowel in 2018 als in 2019 gezorgd voor tal van aanpassingen. Zo kon bijvoorbeeld de volkskerstzang in de sporthal niet doorgaan. Iedereen vond onderdak in muziekgebouw 't Podium, ook al moest dat dan in twee sessie gebeuren.

Op de nieuwjaarsreceptie was het een gezellig drukte, minder druk dan tijdens de nieuwjaarsmarkt waar ook vaak leden van de deelnemende verenigingen zich even laten zien en een kijkje nemen bij de stand van hun eigen vereniging of instantie.

BEZOEKERS Onder degenen die de nieuwjaarsreceptie bezochten ook de oud-burgemeesters Marten Hulst en zijn echtgenote en Wilke Dekker en zijn echtgenote. Maar ook diverse raads- en commissieleden, predikanten, mensen van de politie, afgevaardigden van plaatselijke verenigingen als bijvoorbeeld Scouting en niet te vergeten diverse particulieren.

Het volgens de aanwezigen een gezellige happening waarbij tal van handen werden geschud en men elkaar de beste wensen deed toekomen onder het genot van een kop koffie of thee en een soesje.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook nagepraat over de jaarwisseling, het vele vuurwerk dat werd afgestoken, het carbidschieten en het op zich goede verloop van die jaarwisseling, zonder noemenswaardige problemen. Een goede jaarwisseling kortom.