• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Bloemen en cadeautjes voor 900e lid Oud Renswoude

RENSWOUDE Het was dinsdag een beetje feest bij de Historische vereniging Oud- Renswoude waar Metta Siemons, het 900e lid, in het zonnetje gezet. In de nieuwe Oudheidkamer, aan de Dorpsstraat 38, werden zij en haar dochter Simone ontvangen door voorzitter Dikkie van den Brandhof en bestuurslid Gerda Vermeulen. Beiden waren daarvoor keurig in klederdracht, die destijds gedragen werd, verschenen.

Metta Siemons vertelde altijd al geïnteresseerd geweest te zijn in de geschiedenis van de plaats waar ze woonde. Ook haar man was destijds nauw betrokken bij de historie van zijn woonplaats Oosterhesselen. Ze was al eens in de Oudheidkamer, toen nog in het gemeentehuis, geweest.

,,Geschiedenis, maar ook de historie van een plaats boeien me, daarom besloot ik lid te worden van de historische vereniging.'' Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat Metta Siemons duidelijk 'groene vingers' heeft. Ze wijst namelijk op de voortuin, nu met veel grind. Metta Siemons: ,,Er zouden weer ouderwetse planten in moeten. Zet eens een advertentie in de Heraut, er zijn zoveel mensen die stekjes hebben. Ik heb wel ideeën voor de tuin."

Voorzitter Dikkie van den Brandhof merkt op dat de tuin niet de eerste prioriteit was. We hebben er al wel wat bollen gepoot, merkt ze op.