• Margreet Hendriks

Bloemetje tegen de schrik na plofkraak

SCHERPENZEEL Omwonenden die in de nacht van zondag op maandag zijn opgeschrikt door de plofkraak bij de geldautomaat aan de Burgemeester Royaardslaan/Dorpsstraat, kregen dinsdagmorgen onverwacht bezoek van Peter van den Born en Marieke van Beek van ABN AMRO Bank in Barneveld. Zij brachten ook een bloemetje mee.

Van den Born en Van Beek noemden het logisch dat de ABN AMRO betrokkenheid toont. ,,Het is niet niets wat er is gebeurd. We hebben begrepen dat de plofkraak bij onze automaat gepaard is gegaan met een enorme knal. Dat moet voor de mensen die eromheen wonen heel erg schrikken zijn geweest. Vandaar dat wij even komen kijken hoe het met hen gaat. We hebben alleen helaas niet iedereen thuis getroffen.'' Ook de bewoners van de Lindenlaan waar de scooter, waarop de dader zijn gevlucht, is teruggevonden kregen een bezoekje en een bloemetje van de bank. Zij moesten korte tijd hun huis verlaten omdat er explosieven bij het voertuig werden aangetroffen.

Op de vraag of er in de toekomst nog een geldautomaat op die plek terugkomt konden Van den Born en Van Beek geen antwoord geven. ,,Daarover beslissen anderen binnen ABN AMRO. Wij houden ons bezig met klantcontacten. En nu dus even met het bezoeken van de geschrokken omwonenden van onze geldautomaat in Scherpenzeel. Gewoon even een praatje maken en blijk geven van onze belangstelling. We horen trouwens ook van de mensen die wij hebben gesproken dat men dit zeer waardeert.''