• Ria van de Bor
  • Ria van de Bor
  • Ria van de Bor

Boomfeestweek in Renswoude

RENSWOUDE Leerlingen van groep 6 van de Borgwal- en Stifthorstschool hebben dinsdag de boomfeestweek afgesloten met het planten van bomen in de nieuwbouwwijk aan de Reigerweide.  Op het plein komt een speelveld voor de kinderen en in het midden is door de wethouders Hans van de Pol en Dick Vlastuin met hulp van de kinderen een mooie bruine beuk geplant. Daarna mochten de kinderen echt zelf aan de slag met de bomen in de straat rond het plein.

Het thema van de dag ´Operatie boomfeestdag, maak 't buiten beter´ is door de kinderen uitgewerkt op twee informatiepanelen, die zijn onthuld door burgemeester Petra Doornenbal. De panelen blijven de komende maanden bij het pleintje staan.

De boomfeestweek maakt in Renswoude deel uit van het landelijke programma van luchtkasteel tot dassenburcht. Renswoude doet hier tien jaar aan mee. De vrijwilligersgroep houdt dit jaar extra activiteiten en het lesmateriaal is wel aan vervanging toe. Rob en Ria van de Bor hebben van de Rabobank een cheque van € 750,- in ontvangst mogen nemen.