• Een spelmoment tijdens het levend tafelvoetbal

  Adriaan Hosang
 • Het onderdeel balwerpen voor teams

  Adriaan Hosang
 • Het doelschieten tijdens de Super Cup

  Adriaan Hosang
 • Het touwtrekken tijdens de Super Cup wedstrijden

  Adriaan Hosang
 • Een spelmoment tijdens het levens tafelvoetbal

  Adriaan Hosang

Brandweer wint SuperCup

RENSWOUDE Eenmaal in het jaar kunnen verenigingen, ondernemingen, buurtverenigingen, sportverenigingen of politieke partijen sportief met elkaar de strijd aanbinden tijdens de wedstrijden om de SuperCup, die beschikbaar is gesteld door supermarkt Emté.

Winnaar van de SuperCup werd de vrijwillige brandweer, tweede de ondernemersvereniging, derde Plan B, vierde ChristenUnie, vijfde TZN, zesde Family of the year en zevende supermarkt Emté. Eind augustus 2018 is bekend wanneer de Super Cup 2019 gehouden wordt.

LEVEND TAFELVOETBAL Zeven teams doorliepen zaterdag 27 januari het spellencircuit dat door de beheerders van sporthal de Hokhorst was uitgezet. Om alles in goede banen te leiden, noteerden scheidsrechters de verrichtingen van de teams.

Voor en na de pauze moesten de deelnemers een aantal spellen afwerken. Zo was er het doelschieten, waarbij je een x aantal punten kon scoren als je de bal door een gat wist te schieten. Er was levend tafelvoetbal. Het touwtrekken is niet iedereen even goed bevallen. Het ontbreken van de nodige techniek zorgde soms voor snelle wedstrijden.

Fanatiek ging het ook toe bij het balwerpen. Met een leren bal moest een grote gele bal naar de overkant gewerkt worden, maar het andere team stuurde die bal weer de andere kant op.

JOKER INZETTEN Na de pauze konden de teams mens erger je niet spelen, sjoelen, doelschieten en tafelvoetballen. Ze konden hun joker inzetten, wat vaak gebeurde bij het sjoelen. Tot slot was er in het sportcafé nog een test, waarbij de deelnemers getest werden op hun kennis over Renswoude. Namens de Stichting Sporthal de Hokhorst reikte Hans Veldhuizen de prijzen uit.