• Veel vrijwilligers van de halve marathon genoten van het stamppottenbuffet

    Adriaan Hosang

Buffet voor vrijwilligers halve marathon: ´Iets terugdoen voor uw inzet´

RENSWOUDE In het sportcafé van sporthal de Hokhorst kwamen donderdagavond de vrijwilligers van de halve marathon bijeen.

Aan de uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersavond was door bijna zestig personen gehoor gegeven. Namens de organisatie verwelkomde Adriaan Hosang de aanwezigen.

GROTE OPKOMST Hij was hij blij met zo'n grote opkomst. ,,Nee, niet eerder hebben we zoveel vrijwilligers mogen verwelkomen op dit stamppottenbuffet. Het slaat aan. Op deze manier kunnen we als organisatie iets terug- doen voor uw inzet. Voor een enkeling voor het eerst, maar velen zijn al tal van jaren actief binnen de halve marathon. Dank voor uw inzet, op tal van manieren en ik hoop dat het een gezellige maar ook smakelijke avond zal worden. Ook dank aan de medewerkers van de sporthal voor hun medewerking", aldus Hosang.

ERWTENSOEP Het was inmiddels tijd geworden om te starten en dus ging men even later van start met de maaltijd. Daar waar de een startte met een bord erwtensoep ging een ander beginnen met de boerenkool, hutspot of zuurkool. Met daarnaast ingrediënten als diverse soorten worst, roggebrood, uitjes, augurk, mosterd.

Het stamppottenbuffet was verzorgd door restaurant de Dennen.Menigeen schepte graag nog een tweede keer op.

Uiteraard werd er tijdens de maaltijd nagepraat over de halve marathon. ,,Ik ben hier voor het eerst", vertelt een vrijwilligster. ,,Ik vond dit gezellig, leuk en lekker. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. En, reken ook volgend jaar, tijdens de halve marathon al vast weer op mij".