• Foto Van Denderen
  • Foto Van Denderen
  • Foto Van Denderen

Burgemeester baalt van Breehoek

SCHERPENZEEL De nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur in De Breehoek is donderdagavond uitgelopen op een flinke deceptie. Kennelijk niet op te lossen problemen met de geluidsinstallatie saboteerden de traditionele nieuwjaarstoespraak van burgemeester Visser. ,,Ik laat die toespraak dit jaar maar zitten; volgend jaar beter en op een andere locatie'', aldus een hevig geïrriteerde burgemeester.

De interim-manager van het Kulturhus Paul Emans zei er niets van te begrijpen; de geluidsinstallatie was 's middags nog uitgebreid getest en op orde gebracht. Het nam niet weg dat de apparatuur op het 'moment suprême' hopeloos faalde en niet aan de gang te brengen was. Het gepiep en gekraak hinderde niet alleen de toespraak van de burgemeester, maar stoorde ook de dankbetuigingen van Sinterklaas. De goedheiligman was namelijk samen met een paar Pieten nog even uit Spanje overgekomen voor het in ontvangst nemen van een cheque van 250 euro voor de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel. Het is traditie in Scherpenzeel om tijdens de nieuwjaarsreceptie een lokale organisatie in het zonnetje te zetten en namens de gemeenschap een blijk van waardering te geven. Visser prees de stichting, die gekenmerkt werd door 'een gedreven en hardwerkend bestuur, tientallen vrijwilligers en vele kilo's pepernoten' voor hun inzet om elk jaar weer een prachtig kinderfeest neer te zetten. Sint zei heel blij te zijn met de waardering voor al die vrijwilligers die vrijwel een heel jaar bezig zijn met de voorbereidingen voor zijn intocht en activiteiten daaromheen. ,,We moeten niet onderschatten hoeveel werk dat is.'' Iets dat de voorzitter van de Sinterklaasstichting, Daniël Tulen, later alleen maar kon beamen. De cheque van het gemeentebestuur was volgens Tulen zeer welkom, omdat men elk jaar weer moet sprokkelen om de benodigde fondsen te vinden voor een leuk kinderfeest. Omdat de stichting daarnaast ook allerlei materiaal - zoals bijvoorbeeld de pruiken van de Pieten - op peil moet houden, is het woekeren met de centjes. Sint maakte dat ook duidelijk met een bescheiden presentje voor de burgemeester: een mooie, niet ingelijste foto. ,,Die lijst kon er gewoon niet vanaf'' liet de goedheiligman weten. Om iedereen een beetje te laten meedelen in de feestvreugde had de stichting nog wel een greep gedaan in de voorraad pepernoten. Terwijl zijn Pieten in de zaal circuleerden om het lekkers uit te delen probeerde Sint met een glaasje wijn de irritante piepgeluiden van de geluidsinstallatie van De Breehoek uit zijn oren te krijgen. Of de goedheiligman aan het eind van 2016 opnieuw het risico wil lopen van een brute aanslag op zijn bejaarde gehoororganen door opnieuw De Breehoek te bezoeken, hield hij wijselijk achter zijn baard.

Burgemeester Visser leek daarover bij het afbreken van zijn toespraak al een duidelijker mening te hebben. Maar Visser was op deze avond natuurlijk geen gast doch gastgever en dan zijn dit soort knullige gebreken bij de gekozen locatie uiteraard heel pijnlijk. ,,Tienduizend redenen tot dankbaarheid'' luidde de openingszin van de speech, waarin de burgemeester wilde terugkijken op 2015 en vooruitblikken op het komend jaar. Tijdens de eindejaarsbijeenkomst had Visser al de raad, het college en de ambtelijke organisatie voorgehouden dat het zijn wens was dat 2016 gekenmerkt gaat worden door visie en daadkracht in Scherpenzeel. Een boodschap die - tijdens deze overigens verder geanimeerde receptie - in het Kulturhus niet had misstaan.  

Label:

De Breehoek