• Burgemeester Petra Doornenbal met de Cum Laude geslaagden

    Adriaan Hosang
  • Alle geslaagden met hun diploma's

    Adriaan Hosang

Burgemeester Doornenbal reikt praktijk verkeersexamens uit

RENSWOUDE Nadat de leerlingen van christelijke basisschool de Borgwal en de Stifthorst al eerder hun theoretisch verkeersexamen hadden afgelegd, moesten ze dinsdagmorgen in de praktijk laten zien wat ze tijdens de verkeerslessen allemaal geleerd hadden.

Bij het nakijken van het theorie-examen was al duidelijk geworden dat de leerlingen van beide scholen het goed gedaan hadden. Daarom was de hoop gerechtvaardigd dat dit tijdens het praktijkexamen ook het geval zou zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn en dus werden dinsdagmiddag de diploma's door burgemeester Petra Doornenbal in de hal van de Stifthorst aan de geslaagden uitgereikt.

BIJNA AANGEREDEN Verkeerscoördinator Janneke Overeem verwelkomde burgemeester Petra Doornenbal, de leerkrachten, ouders en de leerlingen van beide scholen. Doornenbal wilde wel eens weten of men nog gevaarlijke situaties gezien heeft. Een jongen reageert: ,,Ik was bijna tegen een auto aangereden".

De burgemeester merkt op dat het verkeersexamen goed gemaakt is. ,,Iedereen kent de borden, weet wat hij of zij doen moet. Dat is fijn, daar heb je later profijt van, ook als je straks misschien je brommerrijbewijs moet halen."

Onderweg is men soms moeilijke punten tegengekomen. Zo wordt gewezen op de situatie bij de Oude Holleweg/Nijborg, ter hoogte van de begraafplaats. De burgemeester heeft begrepen dat er hard gereden wordt. Ze roept de vier meisjes naar voren die cum laude geslaagd zijn. Nadat ze gevraagd heeft of iemand weet wat cum laude betekent,   worden Iris Hardeman, Lynn van Verseveld, Maaike Stuivenberg en Sanne van Voorthuizen naar voren geroepen. Ze ontvangen naast hun diploma ook nog een mooie duim. Sinds lange tijd waren er dit keer weer een aantal cum laude-geslaagden. Aansluitend krijgen alle andere geslaagde scholieren hun verkeersdiploma. Ze gaan met de burgemeester, de leerkrachten en de verkeersouders op de foto.