• Burgemeester Petra Doornenbal samen met de deelnemers aan de Kunstroute Renswoude

    Adriaan Hosang
  • Een fraai boekte voor burgemeester Petra Doornenbal na de opening van de Kunstroute Renswoude

    Adriaan Hosang

Burgemeester opent Kunstroute Renswoude: ´Jullie zijn de diamantjes in ons dorp´

RENSWOUDE Burgemeester Petra Doornenbal opende vrijdagmiddag de Kunstroute Renswoude officieel. Dat gebeurde in het Grebbelinie Bezoekerscentrum, waar naast de deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute ook diverse belangstellenden aanwezig waren.

Marjan Jansen heette namens de organisatie alle aanwezigen hartelijk welkom en in het bijzonder burgemeester Petra Doornenbal. Ze wees er op dat de opening van de Kunstroute op een bijzondere plek plaats had en was blij met zoveel belangstellenden. Marjan: ,,Het leuke is ook dat we samenwerken met een hele leuke club kunstenaars en blij zijn ons werk aan een groter publiek te kunnen tonen."

,,Het is leuk iets te mogen openen en toch is er een wezenlijk verschil wat je opent", zo begon burgemeester Petra Doornenbal haar toespraak. ,,Ja, het schilderen van een muur, dat lukt me nog wel, maar de fijne motoriek is bij mij niet zo goed ontwikkeld. Het is leuk dat er weer een route is langs de verschillende kunstenaars, die hun deuren openstellen voor iedereen. Het is tevens een stukje kwetsbaarheid tonen. Het is leuk dat de opening van de Kunstroute op deze plaatsvindt. Dat dat past prima."

Burgemeester Doornenbal was van mening dat kunstenaars vaak geïnspireerd raken door iets. ,,Dat is mooi en ook bijzonder. Ik kom zeker dit weekend even bij jullie kijken, naar hetgeen jullie geëxposeerd hebben. Uiteraard heb ik ook op jullie website gekeken en daar heb ik al het nodige kunnen zien, dat geeft al een bepaalde indruk. Wat jullie doen, is waardevol." Ze sloot af met de woorden: ,,Jullie zijn de diamantjes in ons dorp".

Hierna opende de burgemeester een deur en die gaf toegang tot een kleine expositie van werken van de verschillende deelnemende kunstenaars, zodat naast de burgemeester ook de andere belangstellenden al een kleine indruk konden krijgen van hetgeen men mag verwachten tijdens een route langs de verschillende deelnemende kunstenaars, die vaak op heel verschillende manieren hun creativiteit met uiteenlopende materialen gestalte weten te geven.