• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Burgemeester opent vogeltentoonstelling Renswoude

RENSWOUDE Burgemeester Annelies van der Kolk heeft donderdagavond de 34e vogeltentoonstelling van Kunst in Vliegwerk in Renswoude geopend. Zij maakte ook de kampioenen bekend en samen met jeugdlid Erik du Pree knipte zij het rood wite lint door en was de show geopend.

Van der Kolk zei gezocht te hebben naar de betekenis van de naam van de Renswouwse vogelvereniging Kunst in Vliegwerk. Vliegen associeerde ze met vogels en kunst met hele mooie vogels. Ze had gezien dat de vereniging in 1981 gestart was en dus volgend jaar is er weer een kroonjaar. De burgemeester wees er op dat de vereniging tal van activiteiten organiseert en had op de website de drie doelstellingen van de vereniging gezien. Ze ging daar even kort op in. ,,Ik heb gemerkt dat tal van soorten vogels uw belangstelling hebben'', aldus de burgemeester. Ze was onder de indruk van de schoonheid, maar ook het zo verschillend zijn van al die vogels.

Hierna maakte ze de kampioenen bekend. Jeugdkampioen was Erik du Pree met een Blauwe grondduif met 92 punten, algemeen kampioen was Gerda de Wit-van den Brink met een Barnard parkiet met 94 punten. Derbykampioen was Co ten Broek met een Vredesduif met 93 punten. Het bondskruis ging naar mevrouw J. Schut-van de Kaa met een kanarie met 91 punten terwijl het klassement van de beste 5 vogels werd gewonnen door A. Slotboom met 462 punten.

Kampioen enkelingen werden: vorm en postuur A. Slotboom met 93 punten; glosters A. Slotboom met 93 punten; zebravinken D.J.H. Randewijk met 90 punten; Lonchura's H. Schut met 93 punten; tropen W.C. van Ewijk met 92 punten; grasparkieten A.H. van Velzen met 92 punten; neophema's M. de Bruin met 92 punten; kromsnavels H.G. de Wit- van den Brink met 94 punten; duiven C. ten Broek met 93 punten, kromsnavels M. Wijnberger met 368 punten en kromsnavels O.K. N. Gijsbertsen met 93 punten. Een 1e prijs bij de jeugd ging naar Marijn ten Broek met 91 punten en naar Ivo Verbeek ook met 91 punten.

De prijzen van de tentoonstelling worden op de feestavond in december uitgereikt.

Nadat alle kampioen bekend waren gemaakt mocht jeugdlid Erik du Pree het rood witte lint doorknippen, onder het toeziend oog van burgemeester Van der Kolk, die daarna samen met voorzitter Heino Schut een rondleiding over de show kreeg. Vrijdagmorgen waren leerlingen van de basisscholen op bezoek en was er voor hen een opdracht en na afloop een leuke attentie.