CDA wil uitbreiding bedrijventerrein

RENSWOUDE De CDA-fractie van Renswoude heeft tijdens het aangevraagde bezoek van de CDA-Statenfractie kenbaar gemaakt dat het uitbreiding van het bedrijventerrein wil.

Burgemeester Annelies van der Kolk gaf aan het een hele eer te vinden dat de Statenfractie Renswoude bezocht. Het gezelschap maakte middels een fietstocht een rondleiding. Daaraan voorafgaande kreeg de Statensfractie, bestaande uit Mirjam Maasdam-Hoevers, Derk Boswijk, Didi Dorrestijn-Taal, Tineke Koelewijn en Marius Buiting, een uitgebreide introductie over de gemeente Renswoude.

CDA Statenlid Mirjam Maasdam-Hoevers gaf hierbij aan dat het al wel even geleden was dat ze Renswoude bezocht had. ,,Eigenlijk heeft het te lang geduurd", stelde ze. Ze wees er op dat dat bij haar bekend was dat Renswoude graag snel internet in het buitengebied wil. ,,Daar is aandacht voor", aldus Maasdam-Hoevers. ,,Zelf was ik al wel eerder hier, in de kleinste zelfstandige gemeente van Utrecht."

Ter voorbereiding op de fietstocht door Renswoude werden diverse beelden getoond. Wethouder Hans van de Pol gaf een toelichting: ,,Renswoude", zo vertelde Van de Pol, ,,heeft een enorm buitengebied, maar de bebouwing is strak opgesloten binnen de rode contour. Het is soms hard vechten om nog een randje voor bebouwing te krijgen. Die rode contour ligt nu binnen de beken."

Mirjam Maasdam-Hoevers wilde weten of die rode contour nu een knelpunt voor Renswoude was. Burgemeester Annelies van der Kolk reageerde: ,,Er zijn diverse bedrijven die ambities hebben om te groeien, om verder te gaan, maar dan wel het liefst in Renswoude. Dat zorgt ook voor een stuk werkgelegenheid. Het gemeentebestuur wil niet graag dat men klem komt te zitten en naar elders vertrekt. Er is nog steeds belangstelling voor bedrijventerrein, mede gelet op de aantrekkende economie. Wij letten dan ook op de leefbaarheid van de gemeente, ook met betrekking tot de werkgelegenheid van sociaal zwakkeren."

,,Dus die rode contour is voor Renswoude heel belangrijk", zo constateerde Mirjam Maasdam-Hoevers.

Na het fietsrondje door de bebouwde kom en het buitengebied, waar op diverse punten informatie werd verstrekt, concludeerde de Statenenfractie dat Renswoude goed had laten zien hoe ontwikkelingen opgepakt worden. Men sprak waardering uit voor de integrale aanpak die Renswoude nastreeft.