• Janneke Hek
  • Janneke Hek
  • Janneke Hek

Cheques aan drie lokale goede doelen uitgereikt

SCHERPENZEEL Tekelenburg & Advocaat heeft een actie voor goede doelen uit Scherpenzeel en Woudenberg gehouden, waarbij de stemmers bepaalden hoe het totaalbedrag verdeeld werd. Drie cheques wisselden hierdoor vrijdagavond in Boschzicht van eigenaar.

Janneke Hek

Er zijn 2800 stemmen uitgebracht. Stichting Burgerinitiatief Woudenberg (55,1%), Rally for Kids (39,7%) en Seniorweb Scherpenzeel (5,2%) gingen met een cheque naar huis.

STILLE ARMOEDE Een dertigtal aanwezigen hoorden hoe de voormannen van de drie goede doelen vertelden over hun missie. Voor Stichting Burger Initiatief stond Jacco van den Essenburg op. Hij hield een bevlogen betoog tegen stille armoede. Zijn stichting ondersteunt mensen die net niet in de bijstand zitten of op de voedselbank aangewezen zijn.

BELANGRIJK Seniorweb Scherpenzeel zorgt dat ouderen digitaal vaardig zijn en blijven. Belangrijk in deze tijd van internetbankieren en social media. Ook Rally for Kids heeft een goed doel: het organiseren van rallydagen voor kinderen met een ziekte of beperking. Ook in Scherpenzeel is Rally for Kids actief in samenwerking met de Oranjevereniging.

TERUGVLOEIEN De cheques werden beschikbaar gesteld door de aan Tekelenburg en Advocaat gelieerd verzekeringsmaatschappij NH1816. ,,We willen een deel van onze winst terug laten vloeien naar goede doelen zoals hier vanavond aanwezig zijn", betoogde de vertegenwoordiger namens de verzekeraar.