• Margreet Hendriks

'Commerciële invulling is niet haalbaar'

RENSWOUDE ,,Dit rapport is vooral op emoties gebaseerd. Meningen worden als feiten verkocht."

Dat meldt projectontwikkelaar Frank van Woerden in reactie op de bevindingen van de werkgroep Commerciële Invulling Dorpshart. ,,In de gemeenteraad zijn mensen verkozen die het dossier goed kennen. Zij zullen een afgewogen beslissing nemen."

Edward Doelman

Van Woerden stelt dat het rapport van de werkgroep voor hem 'niet zo relevant is'. ,,De gemeente Renswoude is mijn klant. Het is nu eerst aan de raad." De rol van Van Woerden wordt echter geregeld genoemd. Zo komt de werkgroep tot de conclusie dat de onderhandelingen tussen Van Woerden en Bert van Voorthuizen, over verhuizing van zijn fietsenzaak naar het Dorpshart, stuk zijn gelopen op zo'n 3.000 euro. ,,Ik heb vaker aanvragen van potentiële klanten, zo zie ik het traject met Van Voorthuizen ook. Lang niet elke aanvraag leidt tot een overeenkomst."

ONNODIG INGEWIKKELD De conclusie van de werkgroep deelt Van Woerden niet. ,,Ik praat niet over de inhoud van mijn gesprekken met klanten. Als mijn klant het naar buiten wil brengen is dat zijn verantwoording."

Wel is hij duidelijk: ,,Commerciële invulling van het Dorpshart is op dit moment geen haalbaar plan." Zelf is de ontwikkelaar, ondanks dat de verhoudingen in Renswoude op scherp staan, nog steeds 'hartstikke enthousiast'.

,,Het is onnodig ingewikkeld gemaakt met halve waarheden en de emoties die meespelen. Daar is dit rapport ook op gebaseerd. Bovendien met verkeerde cijfers."

 

PASSENDE INVULLING Van Woerden benadrukt ook dat bij verplaatsing van het gemeentehuis naar het Dorpshart het oude gemeentehuis blijft zoals het is. Dat misverstand ruimt hij graag uit de weg. ,,Het is een rijksmonument dat ik intact laat. We houden van mooie gebouwen." Wat de Renswoudenaar met het gebouw precies gaat doen, wil hij niet zeggen. ,,Er komt een passende invulling voor het gebouw."

Verder worden de ruime bestemmingsmogelijkheden van de ruimte in het Dorpshart gevreesd. Daar werd de afgelopen maanden geregeld mee geschermd door college, raadsleden en de werkgroep. ,,Het klopt dat er een ruime bestemming op zit, maar het idee dat ik, mocht verplaatsing van het gemeentehuis naar het Dorpshart niet doorgaan, daar een foeilelijk pand voor in de plaats bouw, is onzin. Wij willen mooie dingen maken, die zijn ons visitekaartje."