• Samenwerking met de Bibliotheek

    Redactie Kulturhus de Breehoek

De Breehoek klaar voor nieuw seizoen

SCHERPENZEEL De zomerperiode is een tijd van relatieve rust voor De Breehoek. Onze medewerkers genieten na een hectische periode van hun vakantie, sportverenigingen hebben de competitie afgesloten dus de sporthal is donker en verlaten, de theaterzaal staat er leeg bij want er wordt even niet vergaderd, de bieb is een weekje gesloten en zelfs de muziekschool zingt een spreekwoordelijk toontje lager. Toch bedriegt de schijn, want achter de schermen wordt hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat we dadelijk klaar staan voor het nieuwe seizoen.

Zo zijn we er met de verzekeraar uitgekomen over de vochtschadeclaim die we hadden lopen en gaan we vanaf 22 augustus een begin maken met het herstel ervan. Dit betekent dat het souterrain van voor tot achter onder handen genomen zal gaan worden: vloeren strippen, wanden afsteken, de boel drogen, plamuren en schilderen. En omdat we dan toch aan het werk zijn schilderen we meteen het plafond van de theaterzaal mee, vervangen we de energieverslindende downlighters in de foyer en de gangen door zuinige LED-verlichting, herstellen we kapotte tl-verlichting en krijgen de kleedkamers een nieuw plafond. Omdat onduidelijk is hoe lang het droogproces zal gaan duren is een einddatum van het hele project moeilijk te stellen, maar we hopen medio oktober alles afgerond te hebben en iedereen te begroeten in een frisse, nieuwe Breehoek. 

Ook mag ik met gepaste trots melden dat ons nieuwe reserveringssysteem TRS operationeel gemaakt is. Hiermee kunnen we alle activiteiten die zich in de Breehoek afspelen vastleggen en organiseren, van het inplannen van een uurtje muziekles bij de muziekschool tot het reserveren van het hele  gebouw voor de Vakantie Bijbel Week aan toe.  Over activiteiten gesproken: de vaste gebruikers van de Breehoek organiseren samen allemaal leuke activiteiten dit najaar. Zo vertonen we in samenwerking met de bibliotheek films met hapjes en drankjes in bijpassend thema (20 september, 18 oktober en 15 november, is er een voorleeslunch voor ouderen (25 oktober), zijn er plannen voor een herfstwandeling in het bos met aansluitend knutselfeest en nog meer. Maar daar kom ik later op terug.

Vico Duisings, directeur

Label:

De Breehoek