• Sieraden maken van oude binnenbanden

    Adriaan Hosang
  • Eerst even uitzoeken war we gaan gebruiken

    Adriaan Hosang
  • De dames gaan aan de slag met het maken van sieraden

    Adriaan Hosang

Deelnemers workshop Trudie Trip maken ´binnenbandsieraden´

Op één van de tafels had ze de daarvoor benodigde attributen uitgestald, zoals zwarte en goudkleurig e binnenbanden, maar ook accessoires die de sieraden nog meer cachet moeten geven. Ze had ook scharen en tangen, om bijvoorbeeld gaatjes te kunnen ponsen, meegebracht.

GOED DOEL Op die tafels ook fraaie kalenders en ansichtkaarten die aangeschaft konden worden voor het goede doel, Art For All. Trudie Trip zet zich, samen met nog vele anderen in, voor deze stichting die kinderen helpt in landen die zijn getroffen door armoede, ziekte en oorlog.

Trudie wees op de getraumatiseerde kinderen die ze tegenkomen, maar ook kinderen die misbruikt zijn en kinderen die een onderkomen moeten hebben.

Trudie: ,,Je wilt die kinderen een vorm van afleiding bieden, maar ook gezelligheid. Daarom gaan we dan met hen aan de slag. Kijk, aan binnenbanden is altijd wel voor weinig geld te komen en je kunt van binnenbanden hele leuke dingen maken".

SIERAAD Een aantal van die voorbeelden van ringen, armbanden en halskettingen had ze uit de vitrinekasten in de bieb gehaald om die aan de dames te tonen. Ze gaf ook aan in welke landen men actief is en waar ze zelf ook al geweest was.

De dames ging ook zelf aan de slag, eerst met bepalen wat voor sieraad men wilde maken.

De een koos voor een ring, weer een ander voor een armband of halsketting. Na de keuze van de binnenband ging men echt aan de slag met schaar en pons-apparaat. Ook werd bepaald welke versieringen men wilde aanbrengen.

Uiteindelijk was er een sieraad ontstaan en werden de resultaten vergeleken.