• Drie deelnemers aan de Scherpenzeelse Kinderjury tonen de winnende boeken.

Een roos voor Pip gekozen tot beste boek

SCHERPENZEEL De Scherpenzeelse Kinderjury heeft 'Een roos voor Pip' van Vivian den Hollander gekozen tot beste kinderboek. De tweede en derde plaats is voor 'Lieke op safari' van Mirjam Mous en 'De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen' van Andy Griffiths.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert jaarlijks een Kinderjury. De bedoeling is om het lezen bij de kinderen te stimuleren en hen een positieve leeservaring op te laten doen. Om de week kwamen twee groepen kinderen naar de bibliotheek. Tijdens deze bijeenkomsten werden de thuis gelezen boeken beoordeeld en voorzien van een cijfer. De kinderen kregen iedere keer een verrassend taalspel aangeboden.

Afgelopen woensdag was de afsluitende bijeenkomst. Eerst werd er een letterspeurtocht gedaan. Daarna werd de top 3 van winnende boeken bekendgemaakt. Vervolgens kregen de kinderen als dank voor hun deelname een medaille en een oorkonde.

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die lezen betere presteren op school. Het is belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd lezen om leeskilometers te maken. Het blijkt dat veel kinderen dat niet uit zich zelf doen en daarom door anderen gestimuleerd moeten worden om te gaan lezen. De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert daarom verschillende activiteiten die het lezen stimuleren.