• De confeti kan bijna de lucht in

  Adriaan Hosang
 • De BUM schuift naar binnen

  Adriaan Hosang
 • Tevredenheid bij de aanwezigen, het karwei is geklaard

  Adriaan Hosang
 • Burgemeester Petra Doornenbal spreekt de genodigden en bewoners toe

  Adriaan Hosang

Eerste Badkamer Uitbuik Module is landelijk primeur

RENSWOUDE Met de plaatsing van de Badkamer Uitbuik Module (BUM) had Woningbedrijf Renswoude aan de Van Reedeweg woensdag de landelijke primeur. Met een kraan werd de BUM op z'n plek gehesen.

Burgemeester Petra Doornenbal: ,,Dat het een primeur is, is heel mooi, maar het is vooral fijn dat bewoners door deze voorziening in oudere woningen kunnen blijven wonen. Ze zijn levensloopbestendig geworden en straks krijgt u ook nog betere isolatie".

BRANDOVERSLAG Ing. Ben Verhoef, directeur van Holland Staal: ,,Het mooie is dat men kan zien hoe het er uit gaat zien. Aan de ontwikkeling hebben we vijf jaar gewerkt. Uiteraard hebben we terdege rekening gehouden met mogelijk brandoverslag´´.

Bewoonster mevrouw Grootveld is tevreden met deze nieuwe voorziening. ,,We zijn er echt op vooruit gegaan. We hebben nu boven ook een toilet. Het snel gerealiseerd. Ik ben heel tevreden en de andere bewoners zijn dat ook. We hebben nu een mooie douchecabine, een fraaie wasbak en toilet en ook nog plek voor een wasmachine/wasdroger".

Bart Rozemeijer van het woningbedrijf vertelt dat er nu zes huurwoningen van een BUM zijn voorzien. ,,Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen en dan is het prettig als je over alle voorzieningen kunt beschikken. Er zijn in Renswoude nog meer woningen met een kleine badkamer waar een BUM gerealiseerd zal kunnen worden. In nog zestien woningen aan de Van Reedeweg komt de BUM aan de achterkant. Dan wordt ook de keuken aangepast. Het mooie is dat zo'n BUM in ongeveer een kwartier op z'n plek zit. De overlast voor bewoners is vrijwel nihil".