• Wordt Fabiënne van Triest Miss Beauty of Utrecht.

    Adriaan Hosang

'Er is geen haat en nijd'

Fabiënne van Triest in finale Miss Beauty
of Utrecht

Adriaan Hosang

RENSWOUDE Ze is 18 jaar, bescheiden, mooi, slank en één van de dertien dames die op 20 april in Theater 'de Lampegiet'in Veenendaal strijden om de titel Miss Beauty of Utrecht, Fabiënne van Triest uit Renswoude. De MBO'er die de opleiding verpleegkunde volgt werd via, via attent gemaakt op deze verkiezing. ,,Eerst heb ik er wel even over nagedacht en toen gezegd ik doe het, ik zie wel hoe het uitpakt".

Voor de titel van Miss Beauty of Utrecht kon je je inschrijven. Dat deed de Renswoudse dus ook en uiteindelijk werden honderd meisjes geselecteerd. Tijdens de castingdag in Mijdrecht waren er drie ronden: een voorstelronde, een bikinironde waar Fabiënne best wel even tegenop zag, en een Engelse ronde. Op een gestelde vraag moest in het Engels geantwoord worden. ,,Daarna was er overleg tussen de juryleden, kwamen we bij elkaar en werden dertien meisjes geselecteerd voor de titel Miss Beauty of Utrecht 2019'', legt ze de gang van zaken uit.

ROLSCHAATSEN Fabiënne werd geselecteerd en was dus een van de dertien gelukkigen. ,,Ik was heel blij en dacht, wel ik ook door?" Na een gezamenlijk uitje, ze gingen met z'n allen rolschaatsen, kwamen de oefendagen. Oefenen om te lopen op hoge hakken op de catwalk. Maar je kreeg ook bepaalde problemen voorgeschoteld en moest daarover dan je mening geven.

,,Het is belangrijk dat je het nieuws volgt, want je moet weten waar je het over hebt. Een Miss heeft dus ook een eigen mening, laat merken waar ze voor staat.''

Miss Beauty of Utrecht wordt in Veenendaal gekozen, ook Miss Inter Continental, de nummer twee. ,,Het wordt heel spannend, iedereen is mooi op z'n eigen manier", vertelt Fabiënne. ,,Onderling is het best heel gezellig, geen haat en nijd of afgunst."In Amersfoort kregen we advies over ons haar en was er ook een drankje." Fabiënne: ,,Het is een proces wat je niet dagelijks meemaakt. Het is leuk om te winnen, maar daar gaat het mij nog niet eens direct om. Meedoen is gewoon al leuk."

TRAINING De deelnemers hebben veel training gehad: een introductiedans ingestudeerd en tijdens de finale lopen de Teeners in bikini en moeten de Beauty's in lingerie hun opwachting maken. Een galajurk heeft Fabiënne ook al. ,,Ik wil mensen graag iets meegeven, vergeet niet je leert omgaan met dingen, situaties die je vroeger misschien moeilijk vond. Het gaat niet alleen om het uiterlijk, ook het innerlijk"

Wil je Fabiënne steunen sms dan naar: 3010: poll utrecht fabienne. Dat kost trouwens 1,10 per ontvangen bericht. Meer informatie is te vinden op de website http://missbeautynetherlands.com.