• De huidige exploitanten van de Witte Holevoet in Scherpenzeel stoppen per 1 januari 2018.

    Pauw Media

Exploitanten Witte Holevoet stoppen

SCHERPENZEEL De toekomst van 'De Witte Holevoet' op de lange termijn is ongewis. John en Annelies Vermeulen, de huidige exploitanten, stoppen met ingang van 1 januari 2018 na dertig jaar met het hotel annex restaurant. John Vermeulen wil er 'een mooi laatste jaar' van maken.

 

Door Edward Doelman

De huurovereenkomst met de eigenaar van het vastgoed, familie De Vor, loopt officieel eind 2017 af. Het echtpaar stond voor de vraag of zij het huurcontract met nog eens vijf jaar wilde verlengen. ,,Dan ben ik inmiddels 61 jaar en het zijn wel tropenjaren geweest. We stoppen niet met ondernemen, maar wel met De Witte Holevoet", zo legt Vermeulen desgevraagd uit. ,,We kunnen nu al terugkijken op een heel mooie tijd en hopen nog vele gasten het komend jaar te verwelkomen. In 2007 hebben we de exploitatie van Huize Scherpenzeel op ons genomen en dat blijven we doen. De trouwerijen, bruiloften, feesten, vergaderingen en diners blijven gewoon doorgaan."

 

Het echtpaar heeft inmiddels zo'n dertig jaar de bekende horecagelegenheid aan het Holevoetplein gerund en het is gezien de tijdsspanne een weloverwogen beslissing geweest. ,,We hopen op een mooie toekomst voor De Witte Holevoet, het is tenslotte toch je levenswerk", stelt John Vermeulen.

Als geboren en getogen Scherpenzeler weet hij nog goed hoe de vlag er in de jaren tachtig bij hing. ,,In 1982 zijn Annelies en ik in De Witte Holevoet getrouwd en in 1983 wilden wij er ons eenjarig huwelijk vieren. Althans, dat was het plan. Maar dat kon niet doorgaan, omdat de toenmalige eigenaar failliet was gegaan. Dat heeft enkele jaren geduurd, waarna wij de zaak uiteindelijk nieuw leven hebben ingeblazen." 

Het echtpaar Vermeulen ging voortvarend van start en heeft De Witte Holevoet met van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Vanaf de start kreeg het restaurant direct jaarlijks een goede waardering in de Michelin Gids en dat is ook in de Michelin Gids 2017 weer het geval. Tevens staat De Witte Holevoet vermeld in het culinaire blad Lekker bij de vijfhonderd beste restaurants van ons land. ,,Je kunt denk ik wel stellen dat het samen met ons team inderdaad is gelukt om De Witte Holevoet zelfs nationaal op de kaart te zetten."

Hij vervolgt: ,,Op dezelfde wijze willen er ook een mooi laatste jaar van maken. De toekomst van De Witte Holevoet is nu nog ongewis. Hopelijk neemt een andere ondernemer de exploitatie van hotel en restaurant over. Uiteindelijk beslist de eigenaar over wat hier na 2017 gaat gebeuren." Wel hoopt John op behoud van horeca. ,,De Witte Holevoet is een icoon voor het dorp Scherpenzeel en wijde omgeving. Het zou zonde zijn als dat in één klap zou verdwijnen."