• De informatieavond over De Beekweide trok veel belangstellenden.

    Adriaan Hosang
  • De informatieavond over De Beekweide trok veel belangstellenden.

    Adriaan Hosang

Forse belangstelling woningen De Beekweide

RENSWOUDE De raadzaal van het Renswoudse gemeentehuis was woensdagavond het decor van een informatieavond over de bouw in fase 8 van De Beekweide. Tussen 19.00 en 20.30 uur konden belangstellenden informatie inwinnen over de te bouwen woningen, een kijkje nemen op de grote tekeningen in de raadzaal en zich laten voorlichten door makelaar Ab Gaasbeek, Hypotheekadviseur Marco van Roekel, gemeentelijke functionarissen, de architect Daan Lafeber en medewerkers van Bouwbedrijf Kreeft uit Ede.

Makelaar Ab Gaasbeek: ,,Vooraf hebben we al de nodige telefoontjes gehad. En je ziet wel, we zijn net 10 minuten gestart en het is nu al lekker druk".
Terwijl Hanneke Gaasbeek druk bezig is met het inschrijven van belangstellenden en uitdelen van brochures is haar man, in een andere hoek van de raadzaal druk bezig met gesprekken met gegadigden.

Henk Blankestijn van Bouwbedrijf Kreeft: ,,In Renswoude kent men ons inmiddels al. De woningen in de Taets van Amerongenweg, nul-op-de-meterwoningen, hebben wij ook gerealiseerd. Het is een uitdagend project, waarbij ook duurzaamheid om de hoek komt kijken. Op het gebied van de nul-op-de-meterwoningen zijn wij onderscheidend in de regio. Bij de huurwoningen zal dit dan ook worden toegepast. Voor wat betreft de koopwoningen is sprake van de energie prestatie coëfficiënt."

En terwijl er nog steeds belangstellenden binnenlopen, wijst wethouder Marieke Teunissen er op dat projectontwikkelaar De Bunte, die al sinds 2014 betrokken is bij de ontwikkeling van de verschillende bouwfases van De Beekweide, voor deze fase contact heeft gezocht met Bouwbedrijf Kreeft, die ook bij de bouw van de woningen aan de Taets van Amerongenweg betrokken is. ,,Ik had zoveel belangstelling wel verwacht", merkt wethouder Marieke Teunissen op.

,,Vergeet niet, Renswoude is een aantrekkelijke gemeente, het zijn mooie woningen, in een mooie omgeving en er is rekening gehouden met veel groen". Makelaar Ab Gaasbeek na afloop van de infoavond: ,,Er zijn meer gegadigden dan dat er koopwoningen gebouwd gaan worden. Het was een druk bezochte avond."